2 évnél régebbi cikk

Még több Kinder csokit kell visszahívni szalmonella fertőzés miatt - ezek magyar boltokba is kerültek
·Hírekveszély·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
NÉBIH
Még több Kinder csokit kell visszahívni szalmonella fertőzés miatt - ezek magyar boltokba is kerültek
·Hírekveszély·Utolsó frissítés: undefined

A Ferrero felfüggesztette a tevékenységét Arlonban ( Belgium). Kiterjesztette az ebben a gyárban készült Kinder-termékeinek a visszahívását. Újabb édességeket érint az intézkedés tájékoztatott ma a a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih)..

Ahogy arról már beszámoltunk: az Európai Unió több tagállamában jelentettek Salmonella Typhimurium okozta megbetegedéseket. Ezekről kiderült, hogy a belga Arlon üzemben készült, különféle Kinder csokoládétermékekhez köthetők. A belga élelmiszerbiztonsági hatóság kivizsgálása alapján Magyarországra is érkeztek szennyezett termékek. 

Kapcsolódó
Magyarországra is érkezett szalmonellás Kinder csoki, a listát közzétette a NÉBIH

Arra kérik a vásárlókat, hogy amennyiben a megadott termékek bármelyikéből vásároltak, ne fogyasszák azt el.

A Nébih megkezdte az érintett termékek vizsgálatát, a pontos termékadatokról a hivatal honlapján tájékozódhatnak a vásárlók. Közben az is kiderült, hogy a Ferrero felfüggesztette a tevékenységét Arlonban ( Belgium) és kiterjesztette ebben a gyárban készült termékeinek a visszahívását. 

A Ferrero azonnali hatállyal visszahívja az Arlonban készült:

  • Kinder Mini Eggs
  • Kinder Surprise Maxi 100g
  • Kinder Schokobons
  • Kinder Happy Moments
  • Kinder Mix 198g
  • Kinder Maxi Mix 133g
  • Kinder adventi naptár 127g  termékek teljes gyártását tételszámtól és lejárati időtől függetlenül.

Még több részlet:https://www.kinder.com/hu/hu/

A cég közleményében arról ír: "a Ferrero elismeri, hogy voltak belső hiányosságok, melyek késedelmet okoztak az információk időben történő lekérésében és megosztásában. Ez befolyásolta a vizsgálatok gyorsaságát és hatékonyságát. Az gyárat csak a hatósági engedély birtokában nyitjuk meg újra" 

Ez a visszahívás csak a belgiumi Arlonban gyártott Kinder termékeket érinti. Az arloni üzem éves szinten a világszerte gyártott Kinder termékek teljes mennyiségének körülbelül 7%-át teszi ki.

A Ferrero Mo. Kft. tájékoztatásán túl a visszahívás kapcsán az egyes áruházláncok az alábbi tájékoztatókat jelentették meg.  

Az oldalakon a lenti táblázatban szereplő termékektől eltérő tételek is szerepelnek és a visszavételre vonatkozó információkat is tartalmaznak, érdemes ezeket is átolvasni:

Ne fogyasszuk el a megadott termékeket! 

A Nébih arra kéri a vásárlókat, hogy ne fogyasszák el, ha bármelyik termékből is vásároltak! Kérdéseikkel és panaszaikkal forduljanak a Ferrero Magyarország Kft. fogyasztóvédelmi csoportjához.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek