1 évnél régebbi cikk

Szennyeződés került a Gaja-patakba szombaton - a Fejérvíznek nincs köze az esethez
·ZöldGaja-patak·Utolsó frissítés: undefined
Szennyeződés került a Gaja-patakba szombaton - a Fejérvíznek nincs köze az esethez
·ZöldGaja-patak·Utolsó frissítés: undefined

Szennyeződés került a Gaja-patak felső szakaszának vizébe szombaton. A hírrel kapcsolatban közleményt adott ki a Fejérvíz Zrt. A szolgáltatónak nincs köze az esethez, szabályosan működnek. A laboratóriumi vizsgálatok elvégzését is felajánlották, hogy kiderüljön mi történhetett.

Szennyeződés került a Gaja-patak felső szakaszának vizébe szombaton. Erről lehetett olvasni a Fejér Megyei Hírlapban. A Horgász Egyesületek Fejér Megyei Szövetsége adott a részletekről tájékoztatást. 

Urfi Tamás, a HOFESZ vezetője úgy fogalmazott, hogy szerinte egy-másfél órán át grafitszínű szennyeződés folyt a vízbe. A szakembert azt mondja halpusztulás jeleit észrevették a szennyeződés hatására.  Mintát is vettek a vízből, valamint a hatóságot is értesítették a szennyeződésről. Nemrégiben igen nagy mennyiségű pisztrángot telepítettek a Gajába, ezért is aggasztja a helyzet a Horgász Egyesületek Fejér Megyei Szövetségét. 

A szolgáltató közleményében teljesen elhatárolódik a szennyeződéstől.

"A FEJÉRVÍZ ZRt. határozottan elhatárolódik a 2022.04.09. napján, a Fejér Megyei Hírlapban megjelent Gaja-patakot érintő szennyeződéstől. Társaságunk szennyvíztisztító telepei folyamatos ellenőrzés mellett, az előírások szerint működnek. A fent nevezett esettel kapcsolatosan társaságunk semmilyen mértékben nem érintett" - olvasható a sajtóközleményben. 

A szolgáltató azt is hangsúlyozta, hogy az élővilág és a vízkincs megóvása kiemelt feladata. Rendkívül fontosnak tartják, hogy a szennyezés oka mielőbb kiderüljön. "Ennek vizsgálatához ivóvíz-, és szennyvízvizsgáló laboratóriumaink, jelen eset segítéséhez, térítésmentesen állnak az érintettek rendelkezésére" - zárul a közlemény, mely a társaság közösségi oldalán érhető el.

Borítókép: Pápai Barna
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek