2 évnél régebbi cikk

Megható pillanatok: Fehérvárnál a roncsból vágták ki a férfit a tűzoltók, most személyesen köszönte meg az életmentést
·Hírekéletmód·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Megható pillanatok: Fehérvárnál a roncsból vágták ki a férfit a tűzoltók, most személyesen köszönte meg az életmentést
·Hírekéletmód·Utolsó frissítés: undefined

Pordán Balázs munkából tartott haza, amikor autóbalesetet szenvedett Székesfehérvár határában.

Még március 2-án a 7-es és a 8-as főút közös szakaszán két személygépkocsi ütközött össze. Pordán Balázs vezette az egyik autót, a balesetben pedig a roncsok közé szorult, ahonnan a tűzoltók mentették ki. Szerencséje is volt, hiszen az ütközés utáni pillanatokban haladt arra a móri önkéntes tűzoltóság pályaszerével Czupár Norbert, aki azonnal megállt segíteni, és a szintén utána érkező szabadnapos székesfehérvári tűzoltóval, Fülöp Tamás tűzoltó zászlóssal szerelték össze a móri feszítővágót.

Ekkor érkeztek meg a laktanyából a szolgálatban lévő hivatásos tűzoltók, akik a Fejér megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett mentették ki a fiatalembert a roncsból. Balázs ismerte a balesethez riasztott mentő gépjárművezetőjét, Rimán Bélát, aki a Fejér Medic önkéntes mentőegyesület vezetője, és a segítségével kutatta fel a mentésben részt vett tűzoltókat.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság megható videót tett közzé Facebook-oldalán: a sérüléseiből felépült férfi április 25-én ellátogatott a laktanyába, és személyesen köszönte meg a tűzoltóknak, valamint a teljes „B” szolgálati csoportnak a gyors mentést. A fiatalembert elkísérte Várnai Dávid is, aki Balázs munkáltatójaként és a balesettel érintett személygépkocsi tulajdonosaként mondott köszönetet a tűzoltók gyors beavatkozásáért. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek