Királyi desszertverseny: tradicionálist ötvöz modernnel a Süti Cake CukrászműhelyKirályi desszertverseny: tradicionálist ötvöz modernnel a Süti Cake Cukrászműhely
Ahogy arról már beszámoltunk, május 7-én rendezik meg Székesfehérváron az első Királyi Desszertversenyt, ahol 10 résztvevő cukrászcsapat alkotásait zsűrizi majd 500 szerencsés székesfehérvári a Hiemer-házban. Április 26-tól a https://turizmus.szekesfehervar.hu/kiralyi-desszert-verseny oldalon található Aranybulla Kvíz kitöltésével lehet bekerülni a zsűribe, a verseny részleteiről itt írtunk korábban:
Ahogy ígértük, a versenyt megelőző két hétben nap mint nap bemutatunk egy versenyző cukrászdát, csapatot, hogy láthassátok, kik azok, akik az ünnepeken és a hétköznapokon is megédesítik a székesfehérváriak életét.
Ezúttal Réger-Tropa Melindával, a Süti Cake Cukrászműhely vezetőjével beszélgettünk.
Milyen indíttatásból jelentkeztetek a versenyre?
Fehérváron nem nagyon volt még példa ilyen kezdeményezésre, ami megmozgatja az egész cukrász szakmát. Motiváló ez a lehetőség, szakmailag is, és hogy általa még inkább részesei lehetünk a város életének.
Mekkora csapat felelős a receptekért és az elkészítésükért?
Mi egy nagyon kicsi cukrászműhely vagyunk: én vagyok a cukrász és két kolléganő dolgozik mellettem. Családias műhelynek is indultunk, eleinte alkalmazott nélkül. Időközben kinőtte magát kicsit a hely, de szeretném ezt a meghitt közeget megtartani.
Mitől királyi egy Királyi Desszert?
Bizony, ez már a versenykiírás idején is komoly dilemmát okozott számunkra. Hogyan hozzuk össze az Aranybullát egy desszerttel? Alaposan beleástuk magunkat abba a korba, de hogy végül mitől lesz királyi a mi desszertünk, és mitől a többieké, az a helyszínen derül majd ki. Mindenesetre igyekszünk megfelelni a királyi színvonalnak.
Ízvilágában milyen édességre számíthat a zsűri?
Mi alapjában véve egy házias irányvonalat képviselünk a cukrászdánkban: retro nagymama sütiket szoktunk általában készíteni. Nyilván van másmilyen kínálatunk is. A versenymunkánk pedig a profilunktól teljesen eltérő desszert lesz, de a részleteket természetesen nem árulhatom el.
Azon túl, hogy királyi, ez egy székesfehérvári desszert is lesz. A ti versenymunkátok kifejezi majd ezt valamilyen formában?
Itt készült, fehérváriak vagyunk, úgyhogy ilyen szempontból biztosan helyi lesz a desszertünk is. Alapanyagok tekintetében igyekeztem tradicionális, hagyományos dolgokkal dolgozni. A textúrák és az összeállítás egy kicsit modernebb lesz.
(Szerző: Szente Patrícia)