1 hónapnál régebbi cikk

Társas éneklésben mutathatták meg tehetségüket a diákok
Fehérvár Médiacentrum fotója
Maráczi Lilla
Társas éneklésben mutathatták meg tehetségüket a diákok

Ketten, hárman vagy többen együtt énekelve mutathatták meg tehetségüket a diákok a Kodály Iskolában. A társaséneklési-versenyt idén Bartók Béla születésnapjához kapcsolódóan rendezték meg az intézményben. 

Közös énekléssel kezdődött a társaséneklési-verseny a Kodály Iskolában. A megmérettetést minden évben megrendezi az intézmény a kisebb és nagyobb diákok számára. A második évfolyamosoktól kezdve a tizenkettedik osztályosokig mutathatják meg a tudásukat a gyerekek. 

"A tehetségfejlesztés és a készségfejlesztés legkiemelkedőbb fokmérője a társaséneklési-verseny a Kodályban. A társaséneklés azt jelenti, hogy duettet, tercettet, kis kamarát adnak elő a gyerekek. Kis csoportokban énekelnek, tehát az egyéni teljesítményük is nagyon kiemelkedően meglátszik, és felelősek természetesen azért a produkcióért, amelyet színpadra állítanak"-mondta el Ferschné Várnai Tímea, a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és AMI igazgatója.

Most Bartók Béla születésnapjához kötötték a megmérettetést. A diákok kettes, hármas és többes formációban léptek fel a versenyen. Ilyenkor arany, ezüst vagy bronz minősítést kaphatnak a gyerekek.

"Minél kisebbek, annál bátrabban vállalják fel, hogy szólóban kiállnak ketten, hárman. Minél nagyobbak, akkor már hatan, nyolcan, osztály kamarakórusként szerepelnek. Hogy miért jó? A személyiségüket formálja, az osztályközösségeket formálja, és hát énekelni jó. Itt a gyerekeknek ez természetes életforma, nagyon szívesen vállalják ezt a megmérettetést zsűri előtt"- foglalta össze a versenyt Feke Mariann énektanár, karvezető. 

A kórusénekléssel szemben az egyéni képességek is megmutatkozhatnak a verseny során. A zsűri nézi, hogy a korának megfelelő művet választottak-e a diákok, és milyen nehézségű az ének, amit előadnak a gyerekek. Idén közel háromszáz énekes mutatta meg tehetségét a nap során. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek