1 évnél régebbi cikk

Diszlexiás felnőtteknek segítenek - Elkezdődött a LEX(e)CON projekt
·Oktatásolvasás·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
KDRIÜ
Diszlexiás felnőtteknek segítenek - Elkezdődött a LEX(e)CON projekt
·Oktatásolvasás·Utolsó frissítés: undefined

A 2022. április 12-13-án a Grazban megrendezésre került nyitó konferenciával megkezdődött a LEX(e)CON projekt az Erasmus+ program keretein belül.

A projekt koordinátora a brainplus- Projektmanagement Schabereiter Ausztriából, míg partnerként részt vesz a projektben a székesfehérvári székhelyű Közép-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség (KDRIÜ), a Vinco Ausztriából, a Panepistimio Thessalias Görögországból, a YASAR Egyetem Törökországból valamint a Smartup N.B. Systematic Management S.L. Spanyolországból.

Az olvasási nehézségeket okozó, diszlexia nevezetű idegrendszeri fejlődési rendellenesség előfordulási aránya 4-6% a népességben világszerte. Az érintett emberek többnyire teljesen normális intelligenciával bírnak, és extra erőfeszítésekkel, segítséggel vagy speciális programoknak köszönhetően sikeresen el tudnak végezni különböző szintű iskolákat.  

Ezt erősítette meg Karin Landerl a Grazi Egyetem fejlődéspszichológiával foglalkozó professzorra is a nyitó rendezvényen tartott előadásában.

Diszlexiás felnőtteknek segítenek

KDRIÜ

A diszlexiával érintett embereknek felnőtt korukban is speciális segítségre van szükségük, hogy a saját környezetükben kiaknázhassák a bennük rejlő kreatív és szociális potenciáljukat, vagy akár saját vállakozásba kezdjenek. Különösen igaz ez azokra, akik nem kaptak megfelelő támogatást az iskolában, és akik növelni akarják esélyeiket a munka világában.

A LEX(e)CON projekt keretein belül a nemzetközi partnerek ilyen segítséget kívánnak nyújtani speciális képzési program kidolgozásával az elkövetkezendő 28 hónap során.

A projekttel kapcsolatban további információk és hírek elérhetők KDRIÜ honlapján és Facebook-oldalán.

.

KDRIÜ

.

KDRIÜ

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek