1 évnél régebbi cikk

Erős nyári szezonra számít a rendőrség a Balatonnál és a Velencei-tónál
·Hírekbiztonság·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/Magyar Rendőrség
Erős nyári szezonra számít a rendőrség a Balatonnál és a Velencei-tónál
·Hírekbiztonság·Utolsó frissítés: undefined

Ismét lesznek nagyfesztiválok, erős nyári szezonra készül a rendőrség. A korábbi évekhez hasonlóan pedig középiskolások is segítik majd a munkát. Erről is beszélt a szezonnyitó sajtótájékoztatón a rendőrség.

Molnár Gábor a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság (BKKB) szezonnyitó értekezletét követő sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy az érintett megyéktől és a Készenléti Rendőrségtől érkező erőkkel garantálni tudják a Balaton és a Velencei-tó közbiztonságát - adta hírül az MTI.

Az érintett megyei rendőr-főkapitányságok bűn- és balesetmegelőzési, valamint kommunikációs munkáját összehangoló BKKB 1991-től áll fel nyaranta. Kiemelt feladatuk, hogy az üdülőövezetekben a szezonban nagyobb biztonságot teremtsenek.

A tájékoztatón elhangzott, hogy a bizottság június 1-től szeptember 15-éig működik majd Somogy, Veszprém, Zala és Fejér megye részvételével.

Molnár Gábor, a BKKB soros elnöki feladatait ellátó somogyi főkapitány elmondta: a feladat minden évben más, ez azért is van mivel a közbiztonságot, valamint a turizmust meghatározó események folyamatosan változnak. Ilyen például a koronavírus-járvány, a Magyarországhoz közeli háborút vagy az inflációt


"A Balaton egy 74 kilométer hosszú városnak tekinthető, ahol nyaranta 1 millióra is megnő az itt élők száma. A nagy hőségben pedig az is gyakori, hogy egyszerre 200-250 ezer ember van  a vízben" - fogalmazott az elnök. 

A tájékoztatón arról is beszéltek, hogy a Készenléti Rendőrség lovas és kutyás szolgálata is jelen lesz a siófoki Petőfi sétányon és a fesztiválokon.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek