1 évnél régebbi cikk

Ennyit változott 10 év alatt Székesfehérvár
Ennyit változott 10 év alatt Székesfehérvár

Ötperces videó készült arról, hogy mennyit változott a város 2011 és 2021 között. A Fő utcát mintha kicserélték volna, de a Csónakázó-tó környéke is teljesen átalakult.

A Google Street View új és régi fotói alapján készít videókat elsősorban Budapestről és a nagyobb magyar városokról Borovi Bence. A youtuber célja, hogy összeállításaiban bemutassa a legmarkánsabb változásokat. Vasárnap feltöltött ötperces videójában a fehérvári fotókból válogatott.

A videó leírásából kiderül, hogy az első képeket még 2011-ben készítette Székesfehérvárról a Google, az újabb fotókat pedig jellemzően 2019-ben vagy két évvel később. A felvételek alapján szembetűnő, hogy nagyjából tíz év alatt mennyit változott a város: a Fő utcára szinte rá sem lehet ismerni, ahogy a Csónakázó-tó környékére sem. Rengeteg egykor romos épületet felújítottak, a korábban foltos utakat is folyamatosan javítják. De azt is könnyen ki lehet szúrni, hogy a körforgalmak jelentős része tizenegy évvel ezelőtt még sehol sem volt.

Azért az ARÉV Sportcsarnok (mai Alba Regia Sportcsarnok) ívelt tetejét látva feltehetően mindenkinek megdobban egy kicsit a szíve.

A teljes videót itt lehet megnézni:

Borítókép: YouTube/Bence Borovi
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek