1 évnél régebbi cikk

Az ország legjobbjai között a fiatal fehérvári labdarúgók
Fehérvár Médiacentrum fotója
Erdősi Ferenc
Az ország legjobbjai között a fiatal fehérvári labdarúgók

Hétvégén a labdarúgó Diákolimpia III. korcsoportjának országos döntőjén járt a Tóvárosi Általános Iskola, a fehérvári fiatalok a legjobb nyolc közé jutottak az ország legjobbjait felvonultató megmérettetésen.

Miközben a magyar labdarúgó válogatott köszöni szépen, jól van és négy pontot szerzett a legjobbak legjobbjai közé tartozó angol-olasz-német trió ellen, addig szűkebb lakókörnyezetünk tehetséges apróságai sem tétlenkedtek.

A Tóvárosi Általános Iskola csapata Gyulán járt a labdarúgó Diákolimpia III. korcsoportjának döntőjén, ahol a főváros és hazánk megyéinek legjobb együttesei mérték össze tudásukat az ország legjobbja megtisztelő címért. A Tóváros Fejér megye selejtezőjét megnyerve kvalifikálta magát a gyulai fináléra.

A fehérvári fiatalok a pénteki megnyitó után szombaton a csoportmeccseken kezdték meg szereplésüket. A paksi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola ellen szép folyamatosan lendült játékba a Tóváros, mely felettébb magabiztos, 8-1-es győzelemmel kezdett.

Sajnos a folytatás nem alakult ilyen jól, a Kerekegyházi Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 3-1-re nyert Oláh Attila és Fodor Tamás tanítványai ellen, akik azonban a harmadik meccsükön javítottak, 4-1-re nyertek a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája ellen. Következett a későbbi győztes, a Gloriett Sportiskolai Általános Iskola, mely igazolva erejét, 5-1-re legyőzte a fehérvári fiatalokat, akik így 6 ponttal fejezték be a csoportmeccseket.

A záró körben folytatódtak a csoportot addig is jellemző körbeverések, a debreceniek 4-3-ra legyőzték a kerekegyháziakat, ez az eredmény pedig azt jelentette, hogy az egész mezőny egyik leghangosabb és leglelkesebb szülői szurkolótáborával rendelkező Tóváros a csoport második helyén végzett, így a Gloriett mögött bejutott a negyeddöntőbe.

A legjobb nyolc között a Siófoki Beszédes József Általános Iskola volt a fehérváriak ellenfele, a Tóváros hiába támadott többet és lőtt kapufát, a siófokiak kevesebb helyzetükkel jobban sáfárkodva 2-0-ra nyertek, így ők jutottak ez elődöntőbe. A Tóváros végül a nyolcadik helyen zárt mivel, a helyosztók során két szoros mérkőzést elveszítettek a fehérváriak.

A nyolcadik helyen záró Tóváros (borítóképünkön a felső sor: Fodor Tamás felkészítő tanár, Horváth Tamás, Pirgi Roland, Búza Ármin, Gáspár Gergő, Oláh Attila felkészítő tanár. Guggolnak: Kiss Péter, Jáksó Nimród, Vincze Dániel, Erdősi Ábel, Svétecz Milán, Fehér Dávid) büszke lehet eredménysorára, hiszen korcsoportjában az ország 400 iskolája között szerezte meg az értékes nyolcadik helyezést, melyhez gratulálunk!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek