1 évnél régebbi cikk

Már használható az agility kutyafuttató a Sóstó Természetvédelmi Terület bejáratánál
·Hírekkutya·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/Sóstó Székesfehérvár
Már használható az agility kutyafuttató a Sóstó Természetvédelmi Terület bejáratánál
·Hírekkutya·Utolsó frissítés: undefined

Elkészült és már használható a Sóstó Természetvédelmi Terület Sárkeresztúri úti bejárata mellett épített új agility pálya és kutyafuttató.

Nagyon sokan látogatják a Sóstó Természetvédelmi Területet és többen kutyával érkeznek. "Vannak persze sokan, akik betartják a szabályokat és a természetvédelmi területen pórázon sétáltatják kedvencüket, de úgy gondoltuk, hogy jó lenne egy olyan helyet kialakítani, ahol el lehet engedni a kutyákat. A Városgondnoksággal közösen döntöttünk úgy, hogy a Sóstó bejáratánál, a Vadvédelmi Központ előtt alakítunk ki egy zárt agility pályát" – mondta Mészáros Attila alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője.

"A mintegy 2,5 millió forintba kerülő munkát a Városgondnokság saját forrásból valósította meg, amit ezúton is köszönök! Természetesen nem marad fa nélkül a terület, ezeket ősszel ültetik majd el a Városgondnokság parkfenntartói" – hangsúlyozta Mészáros Attila.

"Azért volt fontos megépíteni ezt a kutyafuttatót a Sóstón, mert a természetvédelmi területen a kutyákat nem lehet póráz nélkül sétáltatni – erre táblákkal is felhívjuk a figyelmet. Erre azért van szükség, mert fokozottan védett növények, állatok vannak a Sóstón, és a szabadon engedett kutyák komoly veszélyt jelentenek a fészkelő madarakra. A most megépült kutyafuttatóval viszont alternatívát szeretnénk adni a gazdiknak, hogy a kutyákat elengedhessék" – tette hozzá Bozai István városgondnok.

A régi vadhálós kerítés elbontása után betonoszlopos drótkerítést építettek a játszótereken is megszokott bejárattal. A kutyákkal való játékhoz pedig eszközöket telepítettek, és két pad, illetve szemetes is került az új agility pályára. Ősszel pedig természetesen fákat is telepít a területre a Városgondnokság.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek