1 évnél régebbi cikk

Világbajnoki ezüstérmes az Alba fiatalja
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/Alba FKC
Világbajnoki ezüstérmes az Alba fiatalja

Egy éve U19-es Európa-bajnok, idén U20-as világbajnoki ezüstérmes lett a magyar válogatottal Besszer Borbála. Az Alba FKC fiatal átlövője meghatározó tagja volt a Szlovéniában döntőig menetelő nemzeti együttesünknek.

Besszer Borbála egy esztendeje is hajtós nyarat teljesített, hiszen pihenésre nem jutott sok ideje, az U19-es magyar válogatott tagjaként Európa-bajnok lett Szlovéniában, majd egy rövid szusszanás után már az Alba FKC nyári felkészülésébe is bekapcsolódott. A menetrend az idei évre is hasonló forgatókönyvet ígért, hiszen Bori az U20-as nemzeti csapattal ismét Szlovénia felé vette az irányt, ahova a korosztályos világbajnokság egyik esélyeseként érkezett hazánk korosztályos gárdája.

A magyar válogatott magabiztosan hozta csoportmeccseit: Egyiptom ellen 39-20-ra, az Egyesült Államok ellen 46-5-re, míg Lengyelország ellen 30-16-ra nyert korosztályos nemzeti csapatunk, melynek sikereiből az Alba fiatal átlövője tíz góllal vette ki a részét. A középdöntőben sem fékezett a csapat: Svájcot 40-23-ra, Horvátországot 29-17-re verte a magyar U20-as válogatott. Besszer Borbála előbb négy, majd egy találattal járult hozzá a meneteléshez.

A világbajnokság hajrája aztán hozta a szintén remeklő északi riválisokat. A negyeddöntőben Dániát búcsúztatták a mieink 30-26-os sikerrel, majd az elődöntőben Svédországot győzte le csapatunk 33-25-re. Az Alba kiválósága főleg a fináléba jutásról döntő meccsen villogott, öt góljával a magyar együttes egyik legjobbjának bizonyult.

A döntőben aztán egy újabb skandináv rivális, Norvégia várt a csapatra, a két gárda pedig elképesztő meccset játszott. A norvégok kezdtek jobban, vezettek is az első, majd a második félidő derekán is. Kiss Szilárd kapitány azonban felrázta a magyar válogatottat, a lányok fordítottak és 28-26-os vezetésüknél úgy tűnt, meglehet az arany.

A norvégok azonban elképesztő hajrát produkáltak, míg a mieink kulcsfontosságú pillanatokban nem ápoltak jó viszonyt a kapufával, melyről kifelé jött a labda. Norvégia végül 31-29-re nyert, a döntőben két gólt szerző Besszer Borbálával a soraiban a magyar nemzeti együttes így ezüstérmesként zárta a szlovéniai világbajnokságot.

– Nehéz pillanatok ezek most nekünk. Csalódott vagyok, hogy nem sikerült a végső győzelem, de tiszta a lelkiismeretünk, minden tőlünk telhetőt megtettünk, sajnos ez most nem volt elég az aranyéremhez. Pár hét múlva, ha már mindenki megnyugodott, szépen fog csillogni ez az ezüst is – értékelt a fehérvári klub Facebook-oldalán Besszer Borbála a finálét követően.

Az ezüstéremre idővel biztosan pályafutása egyik meghatározó sikereként fog tekinteni az Alba ifjú üdvöskéje, akinek most jött el a pihenő ideje. Erre szükség is lesz, hiszen hamarosan már startol az Alba FKC felkészülése, új kihívásokat hozva Besszer Borbála számára.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek