1 évnél régebbi cikk

Kipróbálnád magad katonaként? Fehérvári fiatalok jelentkezését is várják augusztus 15-éig
·Hírekhonvédség·Utolsó frissítés: undefined
Kipróbálnád magad katonaként? Fehérvári fiatalok jelentkezését is várják augusztus 15-éig
·Hírekhonvédség·Utolsó frissítés: undefined

Jelentkezz tartalékos katonának, és garantáltan száműzheted az egyhangúságot az életedből! - ezzel a szlogennel várja a Magyar Honvédség a fiatalokat önkéntes katonai szolgálatra Székesfehérváron is.

Németh Andor alezredes és Gőz Csaba őrnagy a Vörösmarty Rádióban beszélt arról, hogy az országnak folyamatosan szüksége van olyan önkéntesekre, akik támogatják a honvédség munkáját, és veszélyhelyzetben sem riadnak vissza a segítségnyújtástól. 

Egyértelmű célkitűzés, hogy egy olyan képzési és kereseti alternatíva jöhessen létre, amely főként azokat a fiatalokat szólítja meg, akik az idei tanévben valamiért kénytelenek elhalasztani felsőfokú tanulmányaik megkezdését, illetve szeretnék kipróbálni magukat a katonai pályán. A felsőoktatási felvételinél egyébként többletpontokat is jelent az önkéntes katonai szolgálat.

Önkéntes, de fizetség jár érte

A szeptember 5-én induló kiképzés két ciklusból áll, 2+4 hónapos. Az első két hónap általános alapkiképzés. A második – négy hónapos – szakaszban a résztvevők választhatnak, akár harckocsizó-, ejtőernyős- vagy búvárgyakorlatot is lehet szerezni. A résztvevők juttatása az első két hónapban megegyezik a mindenkori minimálbér összegével. Akik különleges műveleti besorolású alakulatot választanak, azok bruttó 260 ezer forintot kapnak. Emellett jogosultak lesznek többféle ellátásra, költségtérítésre.

További részletek, érdekességek a rádiós beszélgetésben, amiből az is kiderül, mi történik a hat hónapos kiképzés végén.

Borítókép: irányasereg.hu
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek