10 hónapnál régebbi cikk

A hőség miatt takarékos vízhasználatot kérnek több Fejér megyei településen
A hőség miatt takarékos vízhasználatot kérnek több Fejér megyei településen

Nem mindegy, hogy a következő napokban mikor mosunk autót, locsolunk a kertben vagy töltjük fel az úszómedencét.

Takarékos vízhasználatra kéri ügyfeleit a Fejérvíz Zrt., írja közleményében az Önkormányzati Kommunikációs Központ (ÖKK). Az egyre fokozódó hőség miatt most több víz fogy. Az igények maximális kiszolgálása érdekében a közműszolgáltató cég együttműködést kér a lakosságtól.

A Fejérvíz Zrt. felhívást tett közzé, melyben kéri többek között, hogy a kerti locsolást és az automata öntözőberendezések használatát a hajnali, kora reggeli órákra időzítsék az ügyfelek. Az esti csúcsidőszakban, 18 és 23 óra között mellőzzék az autómosását és a házi úszómedence töltését, és lehetőleg ne locsolják az utakat, a járdákat és a térkövezett felületeket.

Székesfehérváron és a legtöbb településen a víztermelési kapacitás a jelenleginél tartósabb forró, nyári időszakot és még nagyobb napi vízigényeket is biztonsággal ki tud szolgálni. Azonban Abán, Sárbogárd-Kislók településrészen, Cecén, Martonvásáron, Tordason, Gyúrón, Ercsiben, Etyeken, Úrhidán és Polgárdin az összes vízbázist és egyéb technikai berendezéseket maximális kapacitással működtetik. Ezeken a településeken fokozottan kérik a felhasználók együttműködését július végéig.

Borítókép: Unsplash/Anthony Lee
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek