1 évnél régebbi cikk

Online ügyfélszolgálat indult a családtámogatások egyszerűbb megismeréséhez
Fehérvár Médiacentrum fotója
Családbarát Ügyfélpont
Online ügyfélszolgálat indult a családtámogatások egyszerűbb megismeréséhez

Online ügyfélszolgálat indult a családtámogatások még egyszerűbb megismeréséhez, igénybevételéhez − közölte közösségi oldalán a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára.

Gyors és szakszerű válaszok otthonteremtési és családtámogatási kérdésekben

Homung Ágnes felhívta a figyelmet a közösségi oldalra feltöltött bejegyzésben, jelenleg több, mint harminc támogatási formát vehetnek igénybe, amelyekről immár videóbeszélgetésben is tájékozódhatnak – a most létrehozott online ügyfélszolgálaton keresztül. Az új szolgáltatás a csalad.hu oldalon, az ügyfélpont menüpont alatt érhető el. Az online megbeszélésen az érdeklődőket a Családbarát Magyarország Központ ügyfélpontjának szakemberei segítik eligazodni a támogatási formák között: információt nyújtanak az elérhető lehetőségekről, a jogszabályi feltételekről és az ügyintézés folyamatáról is.

Az online videóbeszélgetéshez 9 és 15 óra közötti időpontot lehet foglalni, hétfőtől csütörtökig. Az érdeklődők 45 perces időkeretben, a Teams rendszerén keresztül tehetik fel kérdéseiket.

Az  Családbarát Magyarország Központ Ügyfélpontjának e-mailben elérhető szolgáltatásai már egy éve működnek. Az eddigi tapasztalatok alapján a családok leggyakrabban az otthonfelújítási támogatás, a jelzáloghitel-csökkentés, a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) és a falusi csok igénybevételének részleteiről tájékozódnak, de bármely támogatásról információt kaphatnak. 

Családtámogatási kalkulátor

A Kulturális és Innovációs Minisztérium bejegyzésében felhívták a figyelmet arra is, hogy az érdeklődők ugyancsak a csalad.hu oldalon használhatják a családtámogatási kalkulátort is, amellyel személyre szabott kalkulációt végezhetnek az elérhető támogatási formákról. A mintegy másfél éve elindított családtámogatási kalkulátorral 35 féle támogatási formáról, már csaknem 170 ezer esetben végeztek részletes számítást a családok.

A hagyományos ügyfélszolgálatok is működnek

Az érintettek rendelkezésére állnak a fővárosi és megyei kormányhivatalok családtámogatási ügyfélszolgálatai és a kormányablakok is, valamint hívhatják a Magyar Államkincstár telefonos ügyfélszolgálatát is, ahol a továbbiakban is tájékoztatást kaphatnak a családtámogatások igénybevételéről. Arra buzdítják a családosokat és a családalapítás előtt állókat, hogy éljenek ezekkel a lehetőségekkel, így még könnyebben és egyszerűbben juthatnak hozzá a támogatásokhoz. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek