1 évnél régebbi cikk

A németek megszállnák Fehérvárt, de a Vidinél nem akarják hagyni
Fehérvár Médiacentrum fotója
molfehervarfc.hu
A németek megszállnák Fehérvárt, de a Vidinél nem akarják hagyni

A Köln szurkolói megvennék az összes jegyet a sóstói stadionba, ha tehetnék, hiszen máskor is mentek így idegenbe meccsre. Időben kapcsoltak a MOL Fehérvárnál a csütörtöki visszavágó előtt, amely eldönti, lesz-e főtáblás európai kupában a Vidi.

Akik látták az előző szezon vége felé a Barcelona - Eintracht Frankfurt mérkőzést az Európa-ligában, biztosan emlékeznek, hogy döbbenetes módon mintegy negyvenezer frankfurti szurkoló varázsolt hazai pályát a katalán fővárosban a németeknek. Ez azért volt lehetséges, mert a Barca szurkolóit nem túlzottan hozta lázba a meccs, és átengedték bérletes helyeiket a vendégeknek. Nagy tradíciók ide vagy oda, Xavi, a Barcelona edzője keserűen jegyezte meg, mennyire rosszul esett ez a csapatának. Nos, a MOL Fehérvár szurkolói nem adnák át szívesen helyeiket, de majdnem mégis ugyanígy járt a piros-kék csapat is az Európa-konferencialiga selejtezőjének play-offjában.

Az 1. FC Köln szurkolói már az előző kör első fehérvári meccse előtt aktivizálták magukat. Mivel biztosak voltak benne, hogy a Vidi továbbjut moldáv ellenfele ellen, elkezdtek jegyeket vásárolni a MOL Aréna Sóstóba. Olvasták, hogy akinek arra a találkozóra érvényes belépője van, az a következő körben is beléphet vele a fehérvári stadionba. Az pedig nem volt odaírva, hogy német állampolgárokra nem vonatkozik... Információink szerint a fehérvári klubnál akkor kaptak észbe, mikor kezdett túlzó mértéket ölteni a német jegyigénylés. Ekkor leállították az online jegyvásárló rendszert, majd amikor újraindult, már csak magyar szurkolói kártyával volt lehetséges a jegyvásárlás. Ráadásul a valóban továbbjutó Vidi bravúros győzelmet aratott egy hete Kölnben (2-1), vagyis most aztán tényleg felfokozott érdeklődés várható a csütörtöki visszavágón!

A MOL Fehérvár vezetősége azóta folyamatosan tájékoztatja a szurkolókat a jegyvásárlás módjairól.

A rendőrség és a német klub tájékoztatása alapján a kölni szurkolók rendszeresen a hazai szektorokba vásárolnak jegyeket csapatuk biztatása céljából, amit természetesen szeretnénk megakadályozni, hogy Vidi-szurkolókkal teljenek meg a hazai szektorok. A csütörtöki Konferencia Liga-playoff mérkőzésre kizárólag klubkártyásainknak és magyar személyi igazolvánnyal rendelkezők részére értékesítünk a hazai szektorokba jegyeket hétfőtől

olvasható a klubhonlapon. Mivel a jeggyel csak az léphet be a stadionba, akinek a neve a vásárláskor rákerült, kérik, senki ne adja át másnak a jegyét. Kedden és szerdán is meg lehet még vásárolni a belépőket, javasolják, hogy ezt online tegye meg, aki teheti. A stadionnál a Vidi Shopban és a főpénztárban lehet még ma és holnap jegyet venni, a meccsnapon már nem lesz értékesítés. A neten vásárolt jegyekhez klubkártya szükséges, a stadionnál személyesen váltottakhoz jó a személyi, de itt fontos kikötés, hogy egy ember maximum négy jegyet vásárolhat, és a sajátja mellett a másik háromhoz is szükséges más-más személyi igazolvány másolata.

Utóbbi intézkedésekkel a jegyüzérekkel szemben próbál védekezni a klub, hiszen valós veszély, hogy ekkora német érdeklődés mellett a nagy tételben felvásárolt jegyeket vendég szurkolóknak adnák tovább. Akárhogy is, a vendégszektor vélhetően tele lesz, a hangulat pedig a téthez méltón alakulhat, ha a Vidi-szurkolók is nagy számban jönnek. A párharc győztese az Európa-konferencialiga csoportkörébe jut, magyar csapatnak ez még nem sikerült, igaz, csak tavaly indult először ez a sorozat. A Vidi - Köln meccs csütörtökön 19 órakor kezdődik.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek