1 évnél régebbi cikk

Népszámlálás: Székesfehérvárról érkezett be második legtöbb online kérdőív, Fejér megyei település az első országosan
Népszámlálás: Székesfehérvárról érkezett be második legtöbb online kérdőív, Fejér megyei település az első országosan

A KSH nemcsak adatokat közölt, de az eddig beérkezett leggyakoribb kérdéseket is listázta.

Csütörtök reggelig 853 ezer címről 1,9 millió személyi kérdőív érkezett be, ez a népszámlálásban érintett mintegy ötmillió cím 17 százaléka - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) az MTI-vel. Az érintett települések 99,5 százalékáról már érkezett be kérdőív, a legelső Budakesziről. A legnagyobb arányban Győrladamérról nyilatkoztak, ahol a kitöltési arány meghaladja a 29 százalékot.  

A megyék közül Győr-Moson-Sopronban a legmagasabb a kitöltési arány (17,9 százalék), a második Fejér megye (17,3 százalék), míg a harmadik helyen Vas megye (16,7 százalék) áll. A városok esetében arányaiban Dunaújvárosból érkezett be eddig a legtöbb kitöltött kérdőív (19,7 százalék a kitöltési arány), a második Székesfehérvár (19,3 százalék), a harmadik Érd (18,9 százalék).

Az online kérdőíveket még

tíz napig lehet kitölteni a Népszámlálás 2022 oldalon keresztül,

ehhez szükség van arra az egyedi belépési kódra, amely a szeptember végén postán megküldött felkérőlevélben szerepel.

Azokat, akik október 16-ig nem nyilatkoznak az interneten keresztül, október 17. és november 20. között számlálóbiztosok keresik fel, és akkor már csak az ő segítségükkel lehet megválaszolni a kérdéseket. Az online kitöltéshez segítség kérhető a +36-80-080-143 ingyenes információs telefonszámon.

Gyakran ismételt kérdések

A Népszámlálás 2022 oldalon a leggyakrabban ismételt kérdéseket is listázzák. A népszámlálás ügyfélszolgálatára eddig a legtöbb megkeresés a kérdőív online kitöltéséhez szükséges belépési kóddal kapcsolatban érkezett. Sokan telefonáltak azért, mert nem találták a felkérőlevelet, de olyan is előfordult, hogy azért kértek másik kódot, mert több lakás - például osztatlan közös telken lakók esetében - egy levelet, illetve kódot kapott.

  • Új belépési kód: új kódot a belepes.nepszamlalas2022.hu oldalon lehet igényelni, ügyfélkapus azonosítást követően. Aki rendelkezik ügyfélkapuval, igényelhet belépési kódot olyan rokonának is, akinek nincs ilyen lehetősége.
  • Üresen álló lakások. Ilyen esetben csak a lakáskérdőívet kell kitölteni, ami a tulajdonos feladata. Amennyiben valakinek nincs lehetősége elutazni az üresen álló lakásához a felkérőlevélért, szintén igényelhet új belépési kódot.  

Kiemelték, hogy az online kitöltés a leggyorsabb és legkényelmesebb módja - a törvény szerint kötelező - adatszolgáltatásnak, egy 2-3 tagú család esetében mindössze fél órát vesz igénybe. Azok, akiknek nincs internethozzáférésük, a közkönyvtárak számítógépeit térítésmentesen használhatják a kérdőív kitöltéséhez.

Kapcsolódó
Kitöltési pontok segítenek az online népszámlálásban Fehérváron

A népszámlálás eredményes lebonyolításának elősegítése érdekében online kitöltési pontokat alakít ki az önkormányzat.

Borítókép: KSH
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek