1 évnél régebbi cikk

Egy szürreális meccs, hihetetlen eredménnyel: 67 pont különbséggel verte ellenfelét az Alba
·Sportkosárlabda·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Somos Zoltán
Egy szürreális meccs, hihetetlen eredménnyel: 67 pont különbséggel verte ellenfelét az Alba
·Sportkosárlabda·Utolsó frissítés: undefined

Felnőtt férfi kosárlabdában alig látni ilyet: 39 pontra volt képes az Oroszlány a fehérvári sportcsarnokban. A négy negyedből háromban tíz pontot sem dobtak, közben az Alba száz fölé jutott.

Ha egy csapat nem éri el az 50 pontot, már erősen illik szégyenkezni, ennél (sokkal) kevesebb pedig inkább gyerek vagy amatőr meccseken fordul elő. Ehhez képest az Arconic-Alba Fehérvár ellen az Oroszlány az első negyedben még eljutott 16 pontig (az se sok), utána sorrendben 8, 8 és 7 pont volt a "termése". Egy szoros, keményen védekezős meccsen előfordul, hogy minkét csapat keveset dob, de ez valóban elképesztő este volt, hiszen az Alba 106 pontig jutott. Az előző szezonban összesen 5 meccs volt, amikor sikerült 100 fölött dobni, közben sokszor sok pontot is kapott a Fehérvár. Ezúttal elöl-hátul extrém mutatókat produkált a csapat.

A legtöbben persze az Oroszlány rendkívül gyenge dobásmutatója miatt fognak emlékezni a találkozóra, mert 39 pontot máskor egy félidő alatt is illik szerezni, és még az sem számít jónak. Még hihetetlenebbé teszi ezt a teljesítményt, hogy az előző fordulóban 104 pontot szereztek a Körmend ellen! Ráadásul a fehérvári meccsen első két triplájuk hibátlan volt, vagyis jól kezdtek, utána viszont 21 ilyen kísérletükből egyetlen egy sem esett be! A kétpontosokban sem volt köszönet, 40-szer dobtak rá, mindössze 13 jó kísérlettel. A meccs egészét tekintve szinte ugyanannyi rádobása volt a két csapatnak, és amíg az Alba 57, addig az Oroszlány 24 százalékban célzott jól. A triplákat tekintve hihetetlen a különbség: 64 százalék az egyik, 8 a másik oldalon - mindkettő extrém adat, csak más előjellel. 

Kicsit szürreális az eredmény, az OSE és az Alba tekintetében is. A földön kell maradnunk, várom a hasonló folytatást

- mondta a meccs után az Alba irányítója, Somogyi Ádám. Az biztos, hogy még egyszer nem lesz ekkora különbség a fehérváriak javára, de ezen a meccsen remekül szórakozhatott, aki nekik szurkolt. Az Oroszlány pedig rögtön a vereség után közleményben kért elnézést szurkolóitól.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek