1 évnél régebbi cikk

Ez kiverte a biztosítékot: az ellenfél mezében és tábora előtt integetett a Vidi-csatár
Fehérvár Médiacentrum fotója
Videa/Elbow
Ez kiverte a biztosítékot: az ellenfél mezében és tábora előtt integetett a Vidi-csatár

Hazai pályán kikapott az Újpesttől, és továbbra is gyengén szerepel a MOL Fehérvár, de a szurkolókat ennél is jobban felháborította, ami a hétfői meccs után történt.

Miután csak döntetlent játszott a Zalaegerszeggel pénteken, hétfőn javíthatott volna a bajnokságban alulteljesítő Vidi. Nem sikerült, az Újpest 1-0-ra nyert Sóstón, így a táblázaton egyre mélyebbre zuhan a magyar mezőnyben irigyelt körülményekkel rendelkező fehérvári csapat. A kudarc után az RBD szurkolói csoport követelte, hogy a játékosok vegyék le a Vidi-mezt, de ez nem történt meg, a csapat egy idő után az öltözőbe vonult. Az esetet a sportal.hu videója örökítette meg.

Talán még ennél is nagyobb felháborodást váltott ki, hogy a fehérváriak georgiai csatára, Budu Zivzivadze, aki tavasszal kölcsönben Újpesten játszott, a meccs után mezt cserélt egy pesti játékossal, majd az újpesti mezben a vendégek táborához ballagott és kiintegetett a fővárosi szurkolóknak. Az alábbi videón már az látszik, amikor lila-fehér mezben elhagyja a pályát.

A támadó az Európa-konferencialiga selejtezőjében 6 gólt szerzett, a bajnokságban eddig egyszer talált be, legtöbbször csereként lép pályára. Miután tavasszal Újpesten rendre gólokat lőtt, állítólag azt nyilatkozta, nem szívesen jön vissza Fehérvárra. Ügynöke szerint szavait félreértették. Az újpestiek mindenesetre szeretettel fogadták, de a meccs utáni gesztusa a fehérvári szurkolóknál érthetően verte ki a biztosítékot.

Persze nemcsak Zivzivadze esetében kérdéses, milyen következményei lesznek a hétfő estének. A Vidi jelenleg 10 meccsen elszenvedett 5 vereséggel, negatív gólkülönbséggel áll a 8. helyen a bajnokságban.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek