1 évnél régebbi cikk

Gulyás: a kormány november 15-étől kamatstopot hirdet a kkv-k részére
Fehérvár Médiacentrum fotója
YouTube/M1 - Híradó
Gulyás: a kormány november 15-étől kamatstopot hirdet a kkv-k részére

A Széchenyi Kártya meghosszabbításáról is döntött a kormány - jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter az október 22-ei Kormányinfón.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó elején ismertette, jelenleg szankciós infláció van egész Európában, így Magyarországon is. A magas energiaárak miatt emelkedik minden terméknek az ára, éppen ezért a magyar kormány folytatja az árstopos politikáját.

Ennek fényében a szerdai kormányülésen három döntés született:

a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara kérésére a kamatstopot kiterjesztik a kkv-hitelekre, meghosszabbítják a Széchenyi Kártya Programot és gyármentő programot is hirdetnek.

A részleteket Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter közölte:

  • A kis-és középvállalkozások kamatstopja a változó kamatozású hitelekre vonatkozik.
  • Június 28-ai állapoton rögzítik a kamatot 7,77 százalékon, ma 16,69 százalékos a kamatláb.
  • November 15-ei határidővel vezetik be a kamatstopot, és 2023. június 1-jéig lesz érvényben.
  • A fix kamatozású hiteleket nem érinti a mostani intézkedés.

Nagy a Széchenyi Kártyával kapcsolatban elmondta, a hitelprogram meghosszabbítás fontos lépés, amelynek 3,5 százalékról fixen 5 százalékra emelkedik január 1-jétől a kamata. Összességében hat kártya marad meg: egy beruházási kártya, forgóeszközkártya, turizmuskártya, mikrohitel-kártya, agrárhitel-kártya és folyószámlahitel-kártya.

Gulyás Gergely hozzátette, az uniós csúcson olyan javaslat volt az asztalon, miszerint hazánk nem jutott volna gázhoz, ezt sikerült megakadályozni. Ha a gázárcsökkentés előnyei bekövetkeznek, akkor azt Magyarország is élvezni fogja - emelte ki a miniszter.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek