1 évnél régebbi cikk

Hogyan ne nyerjük meg a megnyert meccset? Két fehérvári csapat is bemutatta.
·Sportdráma·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
molfehervarfc.hu
Hogyan ne nyerjük meg a megnyert meccset? Két fehérvári csapat is bemutatta.
·Sportdráma·Utolsó frissítés: undefined

Az utolsó másodpercekben gólt kapott a Vidi és sokpontos vezetés után kikapott, szintén a legvégén beszedett pontokkal az Alba Fehérvár. Ráadásul egyik csapat sem először mutatta be ezt a bravúrt.

Hiába az edzőváltás, továbbra sem tud nyerni a MOL Fehérvár. A labdarúgó-bajnokságban a Paks ellen az első félidő végén szerzett góllal vezettek a piros-kékek, de képtelenek voltak megtartani az előnyt. Mondjuk, nem sokon múlt: a meccsen egy tucat szögletet elvégző paksiak a hosszabbítás legvégén utolsó sarokrúgásuk után egy fejessel kiegyenlítettek, így 1-1- lett a vége. A Vidi legutóbbi hazai meccsén majdnem pontosan ugyanez történt, akkor a Zalaegerszeg ellen nem sikerült nyerni, szintén a végén kapott gól miatt. Akkor még Michael Boris, most már Huszti Szabolcs ült a Vidi kispadján, de úgy tűnik, az edzőváltás önmagában nem oldja meg a gondokat... Ráadásul hét közben a Magyar Kupából is kiesett a Fehérvár, miután szintén itthon kikapott a Puskás Akadémiától.

Nem először mutatott be nagy leolvadást a kosárlabda-bajnokság fehérvári csapata, az Arconic-Alba Fehérvár sem.

Ezúttal Körmenden, ahol húsz pont közeli is volt az előnye és sokkal jobban játszott a hazaiaknál az első félidőben. Csakhogy a folytatásban egyre-másra kapta a triplákat, a Körmend amerikai hátvédje, Moore egymaga kilencet (!) dobott. És azt sem sikerült megakadályozni, hogy a legvégén bevágjon egyet, amivel a vasiak végül 86-83-ra meg nyerték a meccset. Ez volt a második veresége az Albának a bajnokságban, és az első is hasonló körülmények között született. Pakson is hússzal vezetett az Alba, onnan lett döntetlen, majd  hosszabbításban nyert az Atomerőmű.

Összecsengenek a két csapat edzőinek nyilatkozatai is.

"Ez egy vereséggel felérő döntetlen volt. Igazából csak túl akartuk élni ezt a 90 percet. Nagyon dühös és csalódott vagyok"

- mondta Huszti. A kosarasok mestere, Matthias Zollner pedig elismerte, megnyert meccset vesztettek el a hajrában elkövetett hibák miatt. A sportban persze mindig benne van a dráma, és jutott belőle a hétvégén. A Volán hokisai a lassan mumusnak számító Salzburgtól kaptak ki pénteken 6-4-re (a változatosság kedvéért ők is vezettek 3-1-re a meccsen), de szombaton javítottak, szoros csatában verték 2-1-re a Linzet. Köszönhetően annak, hogy csak egy gólt adtak le kétgólos előnyükből...

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek