1 évnél régebbi cikk

Lesz sztrájk a Volánbusznál kedden, de nem veszélyezteti az utazást
Fehérvár Médiacentrum fotója
kormany.hu
Lesz sztrájk a Volánbusznál kedden, de nem veszélyezteti az utazást

A Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet (SZAKSZ) október 25-re figyelmeztető sztrájkot hirdet, aminek értelmében kedden 14 és 16 óra között nem járnak majd az autóbuszaik. A Volánbusz a sztrájk idején biztosítja az elégséges szolgáltatást.

A meghirdetett 120 perces munkabeszüntetés nem átfogó, a Volánbusz a sztrájk ideje alatt is biztosítja az elégséges szolgáltatásokat az utasok érdekében, a jogszabályban foglaltaknak megfelelően. A meghirdetett menetrendhez képest jóval több járat is közlekedhet, amennyiben az érintett járat autóbusz-vezetője felveszi a munkát - áll a cég közleményében.

Nem vezettek eredményre az előzetes egyeztetések a Volánbusz és a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet (SZAKSZ) közötti kollektív munkaügyi vitában. A szakszervezet 2022. október 25-ére, 14 és 16 óra közötti időszakra figyelmeztető sztrájkot jelentett be. A meghirdetett munkabeszüntetés nem átfogó, azt kizárólag a SZAKSZ szervezi, a többi érdekképviselet nem csatlakozott a kezdeményezéshez.

Társaságunk a törvényben foglaltaknak megfelelően biztosítja az elégséges szolgáltatásokat a lakosság érdekében. Az utasokat – a jogszabályi előírásoknak eleget téve – az esetleges menetrendi változásokról  előtt minden kommunikációs felületünkön tájékoztatjuk

- olvasható a Volánbusz tájékoztatásában. A közleményben még hozzá teszik, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben, különösen az emelkedő energiaárak mellett és a közúti közösségi közlekedés liberalizációja előtt kiemelten fontos, hogy az ország kiszámítható és biztonságos közlekedési szolgáltatásokra támaszkodjon, ezen belül az autóbusz-közlekedés folyamatosan és gördülékenyen biztosított legyen, senki és semmi ne rombolja a Volánbuszba vetett közbizalmat. A Volánbusz eddigi gyakorlatához híven továbbra is nyitott a párbeszédre, a munkavállalókkal való együttműködésre – a munkahelyek stabilitása, megőrzése ugyanis mindannyiunk közös ügye. Az utasok pedig továbbra is számíthatnak a Volánbuszra.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek