1 évnél régebbi cikk

Már 12 elektromos Ikarus közlekedik Fehérváron a Volánbusz flottájában
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/Dr. Cser-Palkovics András
Már 12 elektromos Ikarus közlekedik Fehérváron a Volánbusz flottájában

Az elektromos buszok évente mintegy 730 tonnával, és több mint 400 autó kibocsátásának megfelelő mennyiséggel csökkentik a szén-dioxid-kibocsátást.

Az Ikarusnál gyártott, több mint kétharmad részben hazai alkatrészeket tartalmazó járművek alacsonypadlósak, zéró emissziót bocsátanak ki, rendelkeznek USB töltőkkel az utasok számára, és persze biztonsági kamerákkal ellátottak. A 12 busz összesen 400 hagyományos autó szén-dioxid-kibocsátását spórolja meg Fehérvárnak évente.

"2019-ben, a választási programomban abban állapodtunk meg, hogy a fehérvári helyi buszok egy részét elektromos meghajtásúakra cseréljük, lehetőleg helyben, az Ikarusnál gyártott járművekre. Büszkén és örömmel mondhatom, hogy ma teljesült ez az ígéret. A kormány Zöld Busz Programjának hála tizenkettő, Ikarusnál gyártott busz állhatott forgalomba városunkban, összesen 1 milliárd 760 millió forint értékben!" - mondta el Cser-Palkovics András.

A polgármester hozzátette, az elmúlt évek fejlesztéseinek, járműbeszerzéseinek hála a fehérvári, helyi buszflotta több mint fele két évnél fiatalabb járművekből áll, tehát a járműpark több mint 50%-át lecserélték.

A Zöld Busz Program során országosan az első negyven jármű idén tavasszal állt forgalomba a fővárosi agglomerációban, míg hat megyeszékhelyre további hatvan e-busz érkezik, és kiépül a kapcsolódó töltőinfrastruktúra is.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek