1 évnél régebbi cikk

Ötmillió literes ivóvíztartályt fertőtlenítenek Öreghegyen
Fehérvár Médiacentrum fotója
Bácskai Gergely
Ötmillió literes ivóvíztartályt fertőtlenítenek Öreghegyen

A Donát utcában még a nyolcvanas években építették azt az 5000 m3-es víztartályt, ami biztosítja, hogy a csapokból megfelelő nyomással folyhasson a víz Székesfehérváron, és biztonságos háttérkapacitás álljon rendelkezésre.

A hatalmas tartályt évente takarítják és fertőtlenítik, amit idén éppen a napokban végeznek a szakemberek - adta hírül a szekesfehervar.hu.

„A Fejérvíz létesítményei ipari remekművek, fantasztikus létesítmények, amelyek alapvető közszolgáltatást biztosítanak. Fontos megmutatni ezeket a város közösségének, hiszen olyan helyeken vannak, ahol az emberek nem láthatják őket, miközben felettük sétálnak vagy autóznak el a városban. Ezeken a bejárásokon keresztül szeretnénk továbbá megköszönni azoknak a szakembereknek a munkáját is, akik a Fejérvíznél dolgoznak, és akik nélkül nem lenne garantálható ez az alapvető közszolgáltatás" – emelte ki Cser-Palkovics András polgármester, aki ugyancsak megnézte munkálatokat.

2023. augusztus 2-án lesz 110 éve, hogy elindult Fehérváron a vezetékes ivóvíz-szolgáltatás, és ezzel együtt a csatornaszolgáltatás, az elsők között az országban. A vezetékes ivóvíz-szolgáltatás fontosságát leginkább akkor vesszük észre, amikor valami probléma van: mert aszályos egy nyár, vagy csőtörés van valahol. A szolgáltatás biztosításához rengeteg ember megfeszített munkája szükséges – hívta fel a figyelmet Cser-Palkovics András.

Az 5000 m3-es óriási tartály a város félnapos szükségletének megfelelő vízmennyiség tárolására alkalmas. Az 5000 m3-es medence mellett egy 2600m3-es és két darab 1000 m3-es tartály is található.

Az előírások szerint évente egy alkalommal ki kell tisztítani, ezért leengedik, fertőtlenítik, vizsgálatokat végeznek, majd újratöltik. Csak ilyenkor lehet leereszkedni a medencébe - most videófelvétel is készült a hatalmas tartály gyomrában:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek