1 évnél régebbi cikk

Több Fejér megyei benzinkúton is szünetelhet a szolgáltatás hétfőtől
·Híreküzemanyag·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
pixabay.com
Több Fejér megyei benzinkúton is szünetelhet a szolgáltatás hétfőtől
·Híreküzemanyag·Utolsó frissítés: undefined

Csökkentett kapacitással működik a Mol finomítója, részben ezért nem szállít üzemanyagot a kis kutakra jövő héttől a magyar olajipari vállalat-írja a Portfolio.

A Mol 194 kis kútra nem visz üzemanyagot, az átmeneti korlátozások határozatlan időre szólnak. A döntésnek több oka is van, például a benzin iránti megnövekedett kereslet, a stratégiai gázolajkészletek visszapótlása, de az is igaz, hogy jelenleg alacsonyabb nyomáson érkezik a kőolaj a Barátság vezetéken, és karbantartási munkákat kell végezni a Dunai Finomítóban - hangzott el az ATV híradójában.

A Független Benzinkutak Szövetségének tájékoztatása szerint további problémát jelenthet, hogy a jövő héttől naponta csak egy liter hatósági áras benzint lehet majd tankolni több benzinkúton. Az FBSZ felmérte, mely településeken alakulhat ki üzemanyaghiány. A szervezet szerint hétfőtől az alábbi Fejér megyei települések ellátása lesz korlátozott: Bakonycsernye, Pusztaszabolcs, Fehérvárcsurgó, Aba, valamint Sárszentmihály, Kápolnásnyék, Felcsút és Martonvásár.

A hírre a fuvarosok is reagáltak, akik szerint akár a karácsonyi ajándékok kiszállítását is akadályozhatja a számukra bevezetett 100 literes tankolási korlátozás.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek