1 évnél régebbi cikk

Foci vb: esélyesek a mennyben és a pokolban
·Sportfoci·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
facebbok.com/fifaworldcup
Foci vb: esélyesek a mennyben és a pokolban
·Sportfoci·Utolsó frissítés: undefined

Spanyolország gólfesztivált rendezett, a németek ellenben ugyanúgy jártak, mint az argentinok: vezettek, aztán kikaptak gyengébbnek tartott ellenfelüktől. Volt még unalmas 0-0 és izgalmas meccsen belga győzelem.

Németország félidőben 1-0-ra vezetett a szokás szerint lelkes, de nem túl veszélyes japánok ellen. A mérkőzés hajrájában azonban jött a drámai fordulat, Japán a német Bundesligában játszó játékosai góljával fordított, így a németek, akárcsak az argentinok kínos, 2-1-es vereséggel kezdték a világbajnokságot. Ugyanebben, az E- csoportban Spanyolország megmutatta, miként kell érvényre juttatni a papírformát. Igaz, Costa Rica annyi ellenállást sem fejtett ki, mint egy ificsapat, a spanyolok szórakozva rúgtak 7 gólt. Egyiket Gavi, aki így Pelé után a legfiatalabb góllövő lett egy világbajnokságon. A 7-0-ás győzelem természetesen rekord a vb-történelmükben. A következő körben német-spanyol meccset rendeznek, nem lehetnek nyugodtak Müllerék.

Az F-csoportban a torna eddigi legunalmasabb meccsén született meg a harmadik gól nélküli döntetlen, Horvátország és Marokkó sem mutatott semmi különöset. A másik, esti találkozón így a győztes a csoport élére léphetett. A világbajnokságra 1986 után visszatérő (akkor a vb-n azóta sem járt Magyarországtól vereséget szenvedő) Kanada legnagyobb klasszisa, Davies 11-est hibázott a meccs elején, ez pedig sokba került. A belgák az első félidő végén betaláltak, és bár nem játszottak jobban ellenfelüknél, 1-0-ra behúzták a meccset.

Csütörtökön sokak által várt bemutatkozások következnek, láthatjuk a Manchester Unitedtől vb közben elbúcsúzó Christiano Ronaldót (Portugália-Ghána, 17 óra) és a rekordvilágbajnok Brazíliát is (Brazília-Szerbia, 20 óra). Lesz továbbá Svájc-Kamerun (11) és Uruguay-Dél-Korea (14) mérkőzés is.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek