1 évnél régebbi cikk

Mintegy 70 családot segít a városi karácsonyi adománygyűjtés
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Mintegy 70 családot segít a városi karácsonyi adománygyűjtés

Sikeres a városi karácsonyi adománygyűjtés, melyet az önkormányzat hét szociális szervezettel közösen indított novemberben. A személyes adományleadás véget ért, de az automatákba január 6-ig lehet adományokat vinni.

Az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ raktárában és a város három pontján található gyűjtőautomatákban mintegy hetven családnak elegendő adomány – főként tartós élelmiszer és édesség – gyűlt össze, melyet még karácsony előtt eljuttatnak a rászorulóknak - írja az Önkormányzati Kommunikációs Központ.

Hálásak vagyunk mindenkinek, aki az elmúlt hetekben személyesen az Alba Bástya Központ Irányi Dániel utcai adománygyűjtő raktárába vagy valamelyik automatába eljuttatta az adományát. Főként tartós élelmiszerek, édességek, játékok érkeztek a rászoruló családoknak. A körülbelül 300 kilogrammnyi támogatás mintegy 70 családnak fog segíteni” – összegezte a gyűjtést Mészáros Attila alpolgármester.

Hozzátette, hogy a támogatásokat a Központ munkatársai juttatják célba a hét szociális szervezeten keresztül.

A városi költségvetés decemberi módosítása kapcsán az önkormányzat további 500 ezer forintot biztosított valamennyi adományozó szervezetnek, hogy plusz csomagokat vásárolhassanak karácsonyra.

A hét szervezet összesen mintegy 1000-1100 családról gondoskodik a következő napokban, és teszi szebbé, gondtalanabbá a karácsonyt.

Tisztl Henrik, a Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ intézményvezetője szerint is sikeres volt az akció, hiszen olyan hasznos és praktikus felajánlások érkeztek, melyeket kértek a családok számára.

A város három pontján – az Irányi Dániel utca 4. szám alatti intézmény udvarán, a Fő utcai Mátyás király-emlékmű mellett és a városi uszoda előtt – továbbra is működik a három adománygyűjtő automata, ahol 0-24 órában lehet elhelyezni a támogatásokat 2023. január 6-ig.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek