5 hónapnál régebbi cikk

Nem zár be december 31-én az uszoda Székesfehérváron
Fehérvár Médiacentrum fotója
szekesfehervar.hu
Nem zár be december 31-én az uszoda Székesfehérváron

Közösségi oldalán számolt be arról Cser-Palkovics András, hogy nem zár be az uszoda december 31-én. Jó esély van arra, hogy a város megkapja a kormányzati támogatást a további nyitvatartására is. Így február 10-ig, a következő közgyűlés időpontjáig hosszabbította meg az uszoda nyitvatartását.

December 31-e után is a fehérváriak rendelkezésére áll a Csitáry G. Emil Uszoda. Cser-Palkovics András közösségi oldalán megjelent posztban arra is kitért, hogy a Schmidt Ádám sportért felelős államtitkárral folytatott egyeztetések után jó esély van arra, hogy a város megkapja a kormányzati támogatást az uszodára a további nyitvatartására vonatkozóan is A polgármester így – egyelőre – február 10-ig, a következő közgyűlés időpontjáig hosszabbította meg az uszoda nyitva tartását.

 „Jó hír az uszoda látogatóinak! Tudom, sokan várják a döntést az uszoda 2023 eleji nyitva tartásáról, hiszen az állami támogatás, mely a mostani energiaárak mellett lehetővé tette az uszoda főépületének működését, december 31-ig szól. A napokban egyeztettem Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár úrral, aki biztatóan nyilatkozott a kormányzati egyeztetések állásáról. Egyetértettünk abban, hogy jó esélyünk van megkapni az uszodára a támogatást jövőre vonatkozóan is, hiszen az állam szándéka is egyértelműen az, hogy az uszodák tovább működjenek. Az állami támogatáshoz szükséges adatszolgáltatás is megtörtént.

Ez alapján arról döntöttem, hogy egyelőre a következő közgyűlés időpontjáig, február 10-ig meghosszabbítom az uszoda főépületének nyitva tartását! Az erről szóló önkormányzati döntést hamarosan aláírom, így biztosított lesz a jövő év elején is a Csitáry uszoda működése.

A döntésről az uszoda üzemeltetését végző Városgondnokságot is tájékoztattam kérve, hogy ennek megfelelően járjanak el. Amint az állami döntések megszületnek, véglegessé tehetjük majd az uszodánk nyitva tartását a téli-tavaszi időszak fennmaradó részére is. Bízom benne, hogy sokak számára hoz ez majd örömet most és a következő időszakban is!” - olvasható a közösségi oldalon megjelent bejegyzésben.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek