1 évnél régebbi cikk

Biztosan nyitva marad az uszoda Fehérváron
Fehérvár Médiacentrum fotója
varosgondnoksag.hu
Biztosan nyitva marad az uszoda Fehérváron

Megvan a döntés: 127 millió forintot biztosít a kormány, amivel a székesfehérvári Csitáry uszoda nyitvatartási költségeinek jelentős részét átvállalta. A részletekről Vargha Tamás Székesfehérvár országgyűlési képviselője számolt be közösségi oldalán. 

Vargha Tamás bejegyzésében kiemelte, hogy sportszakmai és stratégiai szempontok figyelembevétele mellett a kormány úgy döntött, hogy országszerte több uszoda, köztük a székesfehérvári Csitáry uszoda nyitvatartási költségeinek jelentős részét átvállalja.

A támogatás mértéke eléri a 127 millió forintot, amelynek 2023. január-március közötti időszakára vonatkozó része már most megérkezik városunkba, köszönhetően a Dr. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár úrral folytatott hatékony és sikeres tárgyalásoknak.

A támogatásnak köszönhetően, amely a rezsiköltségeket meghatározó részben fedezi, a Csitáry uszoda biztosan nyitva marad a további téli hónapokban is" fogalmazott Vargha Tamás.

Székesfehérvár országgyűlési képviselője azt is kiemelte, hogy ezzel összesen így már fél milliárd forint támogatást kapott városunk a megemelkedett rezsiköltségek fedezésére.

"Köszönöm továbbá Cser-Palkovics András polgármester úrnak, hogy elhivatottan és sikerrel képviseli városunk ügyeit, érdekeit! Bízunk benne, hogy a döntés a fehérváriak örömére szolgál!" fogalmazott Vargha Tamás.

Kapcsolódó
Nem zár be december 31-én az uszoda Székesfehérváron

Közösségi oldalán számolt be arról Cser-Palkovics András, hogy nem zár be az uszoda december 31-én. Jó esély van arra, hogy a város megkapja a kormányzati támogatást a további nyitvatartására is. Így február 10-ig, a következő közgyűlés időpontjáig hosszabbította meg az uszoda nyitvatartását.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek