1 évnél régebbi cikk

Bírságoltak a vasútállomás mögötti ingyenes parkolóban?
Bírságoltak a vasútállomás mögötti ingyenes parkolóban?

Egyelőre nem tudni, hogy álhír a bírságolás vagy csalás áldozatai lettek az érintettek.

"Múlt héten az egyik fehérvári Facebook-csoportban látott napvilágot az a bejegyzés, miszerint több autóst megbüntettek a vasútállomás mögötti murvás parkolóban. Először is szeretnénk egyértelműen tisztázni: sem a Közterület-felügyelet, sem a Városgondnokság és – információnk szerint – a rendőrség sem bírságolt a területen!

Így elképzelhető, hogy csalás áldozatai lettek az érintettek, vagy esetleg álhírt tettek közzé?! Kérjük, jelentkezzen és mutassa be büntetőcéduláját az, aki érintett az eset kapcsán, hogy üzemeltetőként a város önkormányzata szükség esetén megtehesse a feljelentést, a szükséges jogi lépéseket a vélelmezett csalók ellen!" - írja Székesfehérvár Megyei Jogú Város Facebook-oldalán.

Az eset kapcsán nemcsak parkolás tekintetében hívják fel a figyelmet néhány fontos dologra:

  1. A MÁV-val kötött megállapodás alapján, ideiglenesen – amíg az intermodális központ vagy a tervezett parkolóház elkészül – Székesfehérvár Önkormányzata átvette a murvás terület üzemeltetését, ezzel lehetőséget adva arra, hogy ott egy ingyenes parkoló segítse a vonattal közlekedő fehérváriakat. A területért egyébként évente több mint fél millió forint bérleti díjat fizet a város a MÁV-nak.
  2. A közelben, a Vasvári Gimnáziummal szemben egy sokkal jobb állapotú és szintén ingyenesen használható parkoló található, amelynek területét tavaly vásárolta meg a város önkormányzata, és egy területrendezést követően meg is nyitott ingyenes parkolóként.
  3. Mint minden esetben, úgy az ingyenesen használható parkolókban is a KRESZ szabályai az irányadóak a használat során.
  4. Fontos tisztázni, hogy közterületen bírságot csak a rendőrség vagy a Közterület-felügyelet szabhat ki, míg a fizető parkolási rendszerbe tartozó zónákban a Városgondnokság Parkolási Csoportja járhat el. Rajtuk kívül senki nem jogosult intézkedésre!
  5. A közösségi médiafelületre történő problémakiírás nem jelent hivatalos elintézési módot, és biztosan nem hoz megoldást. Jelen esetben a büntetőcédulán szereplő szervezettel kellett volna felvenniük az érintetteknek a kapcsolatot, rákérdezve a büntetés okára és tisztázva, hogy az jogos volt-e.
  6. Amennyiben bármilyen gyanú felmerül – akár jelen esetben egy büntetőcédula kapcsán –, úgy vagy a terület tulajdonosánál/üzemeltetőjénél vagy a rendőrségnél érdemes bejelentést tenni az ügy kivizsgálására.

"Kérjük, mindenki fontolja meg, mielőtt bármilyen, általa nem ellenőrzött információt megoszt a közösségi felületeken, mert ezzel sokakat félrevezethet, álhíreknek adhat alapot, sőt bárki rossz hírét is keltheti. 
Mindannyian ebben a városban élünk, ezért is fontos, hogy járjunk közösen a történet végére! Kérjük, jelentkezzenek az esetlegesen érintettek, bemutatva büntetőcédulájukat, hogy a város önkormányzata szükség esetén megtehesse a szükséges jogi lépéseket a vélelmezett csalók ellen" - zárják a posztot a város hivatalos Facebook-oldalán.

Borítókép: Facebook/Székesfehérvár Megyei Jogú Város
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek