1 évnél régebbi cikk

A panel a sztár Fehérváron is
·Gazdaságpanel·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Kovács V. Orsolya
A panel a sztár Fehérváron is
·Gazdaságpanel·Utolsó frissítés: undefined

Újra virágkorukat élik a panelek. A vevők nem a családi házakat, hanem a felújított panellakásokat keresik. Bár az országban néhány városban emiatt jelentősen drágultak ezek az ingatlanok, Fejérben csak mérsékelten emelkedtek a panelárak.

A koronavírus járvány kezdetén a vevők inkább a családi házakat keresték, ez mostanra megváltozott, hiszen sokan most már a kisebb alapterületű, olcsóbb rezsijű ingatlanokat keresik Fejér vármegyében is. Székesfehérváron a panelek ára csak mérsékelten emelkedett.

„Jelenleg körülbelül 15 százalékkal több a kínálat, és a vevők egy kicsit jobb alkupozícióban vannak. Fejér megyében a panellakások ára csak mérsékelten emelkedett, az átlagos négyzetméterár 600-700 ezer forint között mozog, a téglalakásoknál pedig még mindig olcsóbb, hiszen azok 700 ezer forint körüli négyzetméter áron mennek” – mondta el Bencze Józsefné, a Fehérház Ingatlaniroda tulajdonosa.

A családi házak ára Székesfehérváron 700 ezer, Fejér más településein található házak ára pedig 500 ezer forint/négyzetméter körül alakul. Keresik a felújítandó panellakásokat is, amelyeket lehet korszerűsíteni, energiahatékonyabbá tenni, illetve az eleve kedvező energetikai besorolású ingatlanokat sokkal jobban keresik. A felújítási költségek miatt a korszerűtlen lakásoknál a legnagyobb az áresés kockázata.

Öt szempont határozza meg ebben az évben a lakáspiaci helyzetet – emelte ki Bencze Józsefné: a hitel, a rezsiszámlák, az állami támogatások, a gazdasági bizonytalanság és a piaci túlkínálat. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek