1 évnél régebbi cikk

Fehérvári segítséggel két túlélőt talált a magyar mentőcsapat Törökországban
·Híreksegítség·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/Baptista Szeretetszolgálat
Fehérvári segítséggel két túlélőt talált a magyar mentőcsapat Törökországban
·Híreksegítség·Utolsó frissítés: undefined

A Baptista Szeretetszolgálat speciális mentőcsapata egy 22 éves fiút, majd ugyancsak 22 éves nőt emelt ki a romok közül a törökországi Antakyában.

Ahogy korábban beszámoltunk róla, Magyarországról még hétfőn az esti órákban indult el a Baptista Szeretetszolgálat kutató-mentő csoportja Törökországba.

A szeretetszolgálat az MTI-hez kedd este eljuttatott közleményében azt írta: a HUBA Rescue24 Tűzoltó és Kutató-Mentő Nemzetközi Csoport és egy sürgősségi ellátást végző 19 tagú egészségügyi csoport 7 mentőkutyával Pavelcze László parancsnok, veszélyhelyzet-kezelési igazgató irányítása mellett a késő délutáni órákban érkezett meg a szír határ közelében fekvő Antakyába, ahol felállították bázisukat, és megkezdték a keresést a helyiek által megadott koordináták alapján.

Körülbelül kétezer házat kell átnézniük a településen, ahol még nagyon sok ember rekedhetett a romok alatt. A keresőkutyák négyórás váltásokban kezdtek dolgozni, egyszerre négyen. Voltak életjelek, majd magyar idő szerint körülbelül 19 órakor egy fiút sikerült kimenteni a romok alól. Megkezdték az ellátását. A kutatás a földrengés túlélői után folytatódik.

FRISSÍTÉS: A Baptista Szeretetszolgálat Facebook-oldalán tette közzé, hogy a mentőcsapat már két túlélőt, egy 22 éves fiút, majd egy ugyancsak 22 éves nőt emelt ki Antakyában, ebben a szír határ mellett lévő, súlyos katasztrófát elszenvedett több százezres városban a romok közül!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek