1 évnél régebbi cikk

Ráczné Földi Judit nem fér bele a Momentum értékrendjébe?
Fehérvár Médiacentrum fotója
Fehérvár Tv/ Pintér Norbert
Ráczné Földi Judit nem fér bele a Momentum értékrendjébe?

A Momentum mint jelölőszervezet nem támogatja, hogy a Demokratikus Koalíció politikusa, Ráczné Földi Judit üljön be az Országgyűlésbe. Rédei Norbertet, a Momentum fehérvári önkormányzati képviselőjét arról kérdeztük, neki belefér-e a közös munka Ráczné Földi Judittal.

A Momentum mint jelölőszervezet nem támogatja, hogy a Demokratikus Koalíció politikusa, Ráczné Földi Judit üljön be az Országgyűlésbe: „A Momentum értékrendjébe nem fér bele, hogy egy offshore lovag országgyűlési képviselő lehessen” – állítja a párt elnöke, Gelencsér Ferenc. 

„A Momentum értékrendjébe nem fér bele, én azt gondolom, hogy az összefogás értékrendjébe sem fér bele, de továbbmegyek, a Demokratikus Koalíció értékrendjébe sem férhet bele, hogy egy offshore lovag országgyűlési képviselő lehessen” – nyilatkozta szerdán a Telexnek a Momentum elnöke, Gelencsér Ferenc.

A Demokratikus Koalíció hétfőn közölte, hogy Ráczné Földi Judit székesfehérvári politikus tölti be a párt megüresedett országgyűlési mandátumát. A döntéssel kapcsolatban többen fogalmaztak meg kritikát. Ennek oka a 2021-es előválasztási kampány során kirobbant offshore ügy, mellyel Ráczné Földi Juditot hozták összefüggésbe.

Rédei Norbertet, a Momentum fehérvári önkormányzati képviselőjét arról kérdeztük, egyetért-e pártja elnökének szavaival, és hogy neki belefér-e a közös munka Ráczné Földi Judittal. Ha nem, tervezi-e a frakcióból való kilépését, vagy kezdeményezi-e Ráczné Földi Judit kizárását, ha a politikus mégis önkormányzati képviselő marad.

"A Momentumnak az az álláspontja, hogy ki kell mondani az igazságot, és Ráczné Földi Judit ezzel az üggyel kapcsolatban nemrég elveszített egy pert, ahol egyébként Schiffer András védte. Itt valóban hiányérzet támadhat az emberben, hiszen számot kell adni a nyilvánosság felé, ha az ember a parlamentbe készül! Úgy érezzük, ez a számadás eddig elmaradt" mondta Rédei Norbert.

Rédei Norbert hozzátette, hogy igyekszik különválasztani a helyi és az országos közéletet. Készen áll arra, hogy folytassa a közös munkát, bármi legyen a mostani csatározás vége: "Én egyedül a mandátumom erejéig terjedő együttműködésről beszélek. Ha Ráczné Földi Judit képviselő marad, és számot adott a nyilvánosságnak, akkor vele együtt kell dolgoznom a ciklus végéig" – válaszolta kérdésünkre a Momentum önkormányzati képviselője. 

A Demokratikus Koalíció  – ahogy az előválasztási kampány során kirobbant botrány idején, úgy most is – kiáll Ráczné Földi Judit mellett, akinek mandátumáról pénteki ülésén dönt a Nemzeti Választási Bizottság.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek