1 évnél régebbi cikk

Ráczné Földi Judit lesz a DK új országgyűlési képviselője
·KözéletDK·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Tar Károly
Ráczné Földi Judit lesz a DK új országgyűlési képviselője
·KözéletDK·Utolsó frissítés: undefined

Ráczné Földi Judit lesz a Demokratikus Koalíció új parlamenti képviselője – jelentette be a párt hétfőn délután. A közleményből kiderült: Kordás László országgyűlési képviselő tragikus halála miatt kellett dönteni a 2022-es választáson szerzett listás mandátum sorsáról.

Ráczné Földi Judit, a DK elnökségi tagja eddig önkormányzati képviselőként tevékenykedett a fehérvári közgyűlésben. Mostantól a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselőjeként dolgozik tovább. Kordás László országgyűlési képviselő tragikus halála miatt a Demokratikus Koalíciónak határoznia kellett a 2022-es országgyűlési választáson szerzett listás mandátum sorsáról. A döntés értelmében Ráczné Földi Judit fogja betölteni a megüresedett országgyűlési mandátumot.

"A DK elnöksége egyhangúlag fejezte ki azt az álláspontját, hogy engem szeretnének a frakcióban képviselőként. Örömmel vállaltam a felkérést, továbbra is foglalkozhatok szociális ügyekkel. Azt gondolom, hogy Székesfehérvár is immáron több képviselővel lesz képviseltetve az országgyűlésben, ami abszolút pozitív" - mondta el megkeresésünkre Ráczné Földi Judit. 

Ráczné Földi Judit úgy fogalmazott: nagyon sok olyan téma van, amiért eddig helyben dolgozott, mostantól pedig az országos politikában is ezekért az ügyekért tevékenykedik.

Ráczné Földi Judit 2021-ben elindult az ellenzéki előválasztáson, mely végül baloldali belviszályokat hozott Székesfehérváron. Visszalépés, offshore-vádak, és etikai vizsgálat is volt az előválasztási kampány során. Ráczné Földi Judit akkor hatszáz szavazattal kikapott a szocialista Márton Rolandtól.

Hogy Ráczné Földi Judit önkormányzati mandátumával mi lesz, egyelőre nem tudni. "Erről még nem volt szó. Még helyben nem is volt ezzel kapcsolatban semmilyen egyeztetésünk, erről még döntés nincs, egész váratlan ez az egész" – mondta el Ráczné Földi Judit, a DK új országgyűlési képviselője. 

Az ellenzéki frakció október végén lett újból négyfős a fehérvári közgyűlésben. Korábban a momentumos képviselő adta vissza mandátumát.

A DK bejelentésével kapcsolatban közleményt juttatott el szerkesztőségünkhöz a Fidesz székesfehérvári szervezete, melyben jó munkát kívánnak Ráczné Földi Juditnak, a DK új parlamenti képviselőjének Budapesten!

A Fidesz közleményében azt írta: Gyurcsány Ferenc döntése, miszerint mentőövet dob Ráczné Földi Juditnak, szintén azt bizonyítja, hogy a fehérvári baloldal hajója megállíthatatlanul süllyed. A Fidesz szerint a mostani döntésnél is látszik, hogy a baloldalon nem az emberek választanak, hanem a magyar baloldal vezére, Gyurcsány Ferenc, aki csak egy mentőövet dobott. „Mi lesz hát Márton Rolanddal és a többiekkel?” – tette fel a kérdést a Fidesz. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek