1 évnél régebbi cikk

Bokros Judit újságíró, költő vehette át 2023-ban a Penna Regia díjat
·HírekPenna Regia·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Kiss László
Bokros Judit újságíró, költő vehette át 2023-ban a Penna Regia díjat
·HírekPenna Regia·Utolsó frissítés: undefined

A március 15-i nemzeti ünnep programjai hagyományosan a Penna Regia díj átadási ünnepségével kezdődtek Székesfehérváron.

A Penna Regia díj annak adományozható, aki a sajtó munkatársaként Székesfehérvár életének bemutatásával elősegítette a város ismertségét, elismertségét, a helyi közélet nyilvánosságát, illetve hozzájárult Székesfehérvár országos és nemzetközi megismertetéséhez, népszerűsítéséhez - írja az Önkormányzati Kommunikációs Központ.

2023-ban Bokros Judit újságíró, költő kapta a Penna Regia díjat.

Cser-Palkovics András elmondta, hogy több helyről is érkezett jelölés az idei kitüntetettre, aki úgy ír, hogy érzi a hírek súlyát, értékét, és ezt alapul véve számol be a történésekről a közösségnek. Ezt már nem csak újságíróként, hanem költőként is teszi, amire a város közössége is büszke. Mint mondta, a képviselőtestület egyhangúan döntött az elismerés odaítéléséről.

Bokros Judit családi indíttatása - édesapja, Bokros János költő és tanár révén - korán megmutatkozott az irodalom és a publikálás irányában.

  • Tanulmányai során a Szegedi Tudományegyetem Kommunikáció Bölcsészettudomány szakán végzett, amely során a színház- és drámatudomány végzettséget is megszerezte.
  • Bokros Judit vezeti a Vörösmarty Társaság ifjúsági csoportját, a Vörösmarty Kuckót P. Maklári Évával, a társaság egyik alelnökével közösen.
  • Székesfehérvár irodalmi folyóiratában, a VÁR című kiadványban a Diáksarok rovatot vezeti, ahol mindig más-más fehérvári középiskola diákíróinak szövegeiből közölnek válogatást. Rendszeresen publikál a Fejér Megyei Hírlapban és a versei megjelennek többek között az Élet és Irodalom hetilapban is.
  • Nagy figyelmet szentel a székesfehérvári irodalmi és művészeti élet szereplőinek megismertetésének, ötletgazdája és háziasszonya az Aranyat érő beszélgetések sorozatnak, amelyet az Aranybulla Könyvtárban vezet több mint egy éve.
  • Közeli tervei között szerepel egy nyári újságírótábor indítása fehérvári középiskolások számára. Bokros Judit verseskötete Felfedezés címmel 2023. január 23-án jelent meg.
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek