1 évnél régebbi cikk

A legjobb répatorta recept, amit könnyű elkészíteni
Fehérvár Médiacentrum fotója
PB
A legjobb répatorta recept, amit könnyű elkészíteni

Kolléganőnk csodás répatorta receptje igazi bomba, és nem csak a húsvéti ünnepekre készíthető el.

A répatorta az az édesség, amiért valaki vagy lelkesedik, vagy inkább kihagyja. Kolléganőnk édességreceptje azonban még a répatortával hűvösebb viszonyt ápolókat is egy falat után meggyőzi, és rajongóvá teszi. A szerkesztőségben pedig egyértelműen osztatlan sikert aratott, így biztosan nem csak a húsvéti ünnepek alkalmával készül majd el egyikünk-másikunk konyhájában.

Ez a recept ráadásul időmendzsment-barát, hiszen az alaptésztát napokkal korábban is elkészíthetjük, és az ünnep napján már csak fel kell díszítenünk. Az érzékenyek is bátran nekifoghatnak, mert nagyon finom gluténmentes alapanyagokból is, például rizsliszt és zabpehelyliszt keverékéből, de a cukrot is helyettesíthetjük eritrittel, esetleg steviával.

Henike répatortája

A tészta hozzávalói:

  • 4 tojás,
  • 2 bögre cukor,
  • 2 bögre liszt,
  • 1 egész és ¼ bögre olaj,
  • 2 kávéskanál szódabikarbóna,
  • 2 kávéskanál sütőpor,
  • 3 kávéskanál őrölt fahéj,
  • 3 bögre reszelt sárgarépa nagylyukú reszelőn lereszelve,
  • 1 bögre durvára vágott dió vagy mandula.

A hozzávalókat robotgéppel simára keverem. A répát, a diót/mogyorót már kézzel szoktam
belekeverni. Mércének 2,5 deciliteres bögrét használok (de lehet kis kompótos tányérka is) a 16 szeletes normál tortaformához.

A tortasütőt kivajazom és lisztezem, beleöntöm a masszát, majd 180 fokos, előmelegített sütőben 1 óra 10 perc alatt megsütöm. A sütőből kivéve kicsit hűlni hagyom, majd mielőbb leveszem a tésztáról a formát. A krémmel csak teljes kihűlés után töltöm meg, ez eltarthat akár 2-3 órát is.

Kettévágom a tésztát, az alsó félre a krém 1/3-át bekenem, majd ráhelyezem a tetejét, és bevonom a maradék krémmel.

A krém hozzávalói:

  • 500 ml mascarpone,
  • 15 dkg porcukor,
  • 4 evőkanál natúr joghurt,
  • 1 kk vanília aroma,
  • 1 egész narancs reszelt héja és leve.

Robotgéppel simára keverem a hozzávalókat, ha kicsit lágynak tartom, akkor hűtőbe rakom egy rövid időre.

A kész torta hűtőben 1 hétig is eláll, de szép csak 2 napig lesz mert beszívja a krémet a tészta. Ha tepsiben készítjük el, és kockákra szeleteljük, akkor is ugyan olyan finom lesz.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek