1 évnél régebbi cikk

Rendkívüli támogatást kapnak a fehérvári háziorvosok, házi gyermekorvosok és fogorvosok
Rendkívüli támogatást kapnak a fehérvári háziorvosok, házi gyermekorvosok és fogorvosok

Rendkívüli közgyűlésen döntenek majd arról a javaslatról, amely szerint a város egyszeri, vissza nem térítendő anyagi támogatást nyújt a székesfehérvári rendelők közüzemi díjaihoz.

Az összesen 10 930 000 forint összegű anyagi erőforrás 36 háziorvosi, 15 házi gyermekorvosi, 20 fogorvosi és 5 iskolafogászati körzetben osztják fel.

"Láttuk az energiaárak emelkedését, és hogy a rendelőknél ez milyen rezsiár-emelkedést okozott az elmúlt időszakban. Voltak olyan háziorvosok - jellemzően azokból a rendelőkből, ahol a legnagyobb emelkedés történt, akik azt kérték, ha tudunk, akkor nyújtsunk valamilyen egyszeri támogatást a helyzet kezelése érdekében" - hangsúlyozta Cser-Palkovics András polgármester, aki kiemelte, mivel más-más adottságú rendelőkről van szó, ezért a legnagyobb összegű támogatást azok kapják, akiknél a rezsiemelkedés kifejezetten nagy volt.

Az előterjesztés a csütörtöki közgyűlés tárgyalja majd, amennyiben pedig a képviselők elfogadják azt, úgy heteken belül megtörténhet a kifizetés.

"Az önkormányzati épületek esetében a novemberi, decemberi, januári és februári közüzemi számlák 60 százalékát fogjuk megfizetni, amennyiben a közgyűlés hozzájárul" – mondta el az előterjesztéssel kapcsolatban Mészáros Attila alpolgármester, aki hozzátette: a nem önkormányzati helyiségek költségeiről kevesebb az ismeretük, ezért ezekben az esetekben egy egyszeri 50 ezer forintos támogatást utalnak át. 

A sajtótájékoztatón szó volt az egészségügyi alapellátásról szóló törvény módosításáról, amelynek kapcsán Cser-Palkovics András azzal a kéréssel fordult a háziorvosok és házi gyermekorvosi szolgálatban dolgozó orvosok felé, hogy a székesfehérvári lakosság folyamatos és biztonságos ügyeleti ellátása érdekében vegyenek részt az ügyeleti szolgálatban. A polgármester hangsúlyozta: a rendelési idők továbbra is 18.00 óráig tartanak majd Székesfehérváron, az ügyeleti rendszert szervezik meg 16.00 és 22.00 óra között ebben az új rendszerben.

Borítókép: Pixabay/tomwieden
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek