1 évnél régebbi cikk

Ez a pár másodperces trükk működhet a horkolás ellen
·Életmódegészség·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Kampus Production/Pexels
Ez a pár másodperces trükk működhet a horkolás ellen
·Életmódegészség·Utolsó frissítés: undefined

A jó éjszakai alvás elengedhetetlen, ha felfrissülve szeretnénk felébredni. És ki ne szeretne? Azonban, ha horkolsz, vagy esetleg partnered ébreszt fel téged éjszakánként hangoskodásával, valószínűleg nem emlékszel, mikor töltöttél utoljára pihentető nyolc órát az ágyban.

A horkolás olyan egészségügyi problémákra is utalhat, mint az alvási apnoé, számolt be róla a The Sun. De hogyan tudják a horkolók elcsitítani éjszakai éneküket? Szerencsére Katherine Hall alvásszakértő felfedte azt az egyszerű trükköt, mely akár véget is vethet a horkolásnak. Tippje szerint az eredmény néhány magánhangzó napi többszöri, hangos ismétlésében rejlik.

Lehetséges, hogy elsőre kicsit viccesnek tűnik – és még viccesebben hangzik –, de a profik szerint tényleg működik. Az ötlet az egész mögött csupán annyi, hogy a torok izmait erősítjük, és erre az A-E-I-O-U ismételgetése a tökéletes mód. Sőt, szájtornákat is végezhetünk a horkolás megszüntetésére. Ennek egyik egyszerű technikája, hogy a nyelv hegyét végig vezetjük a szájpadláson hátrafelé, amennyire csak lehetséges.

Érdemes kipróbálni, hogy a nyelvet a szájpadláshoz nyomjuk, bár ez az edzés kevésbé intenzív, de hatásos. Az alvásszakértő végül azt is megjegyezte: a reggeli zuhanyzást lehetőleg próbáljuk meg áttenni estére. A horkolást ugyanis gyakran az allergének okozta orrjáratszűkülés idézi elő. Egy jó meleg, párás zuhany lefekvés előtt segít benedvesíteni az orrjáratokat, amitől könnyebben tudunk lélegezni, és még jobban szundítani.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek