11 hónapnál régebbi cikk

Új funkció az okostelefonos EESZT-ben
Fehérvár Médiacentrum fotója
freepik.com
Új funkció az okostelefonos EESZT-ben

Az elektronikus ügyintézés kezd egyre nagyobb teret hódítani, ami kényelmét és egyszerűségét tekintve nem is meglepő. Ennek egyik újdonsága, hogy már a használatához ajánlott alkalmazások is egyre gyakrabban frissülnek.

Gyakran tapasztaljuk, hogy egy-egy általános alkalmazás milyen gyakran frissül okostelefonjainkon, legyen az akár androidos vagy iPhone. A felhasználók zöme ezt gyakran nyűgnek veszi, pedig az alkalmazások naprakészen tartása igen gyakran nem csak biztonsági célokat szolgál. A fejlesztők folyamatosan frissítik az alkalmazásokat, hogy azok a felhasználók számára még kényelmesebbek lehessenek és még több funkciót adhassanak.

Így van ez a hazai Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér dedikált telefonos alkalmazásával is. Még javában a Covid idején írtam utoljára az akkor meglehetősen gyakran emlegetett EESZT internetes portálról, ahol elég sok hasznos és talán szükséges személyes egészségügyi adatunk elérhető. Az okostelefonra letölthető EESZT alkalmazás felülete volt az a lehetőség, ahol anno a Covid igazolásainkat elektronikusan is tudtuk kezelni és felmutatása elegendő volt Európa országaiban is. Azonban az azóta eltelt időben az applikáció fénye kicsit megkopott.

Ám a fejlesztés nem állt meg. Az alkalmazás pár hete frissült és azóta már myEESZT néven érhető el az alkalmazás-áruházakban (Play Áruház, AppStore). A frissítés során a Covid igazolások mellett egy hasznos, sokak által korábban is hiányolt funkcióval bővült az app.

A fejlesztés jelen szakaszában az alkalmazásba integrálták az EESZT internetes felületén eddig is elérhető e-recept funkciót. Így mostantól a felírt receptek megtekintéséhez már nem szükséges belépni az internetes portálra, a recept felírásának és megérkezésének a tényéhez nem kell az e-mailjeink között keresgélni. Az alkalmazáson belül erre külön létrehozott menüben ezt egyszerűen tudjuk nyomon követni. Az itt látott információk pedig nem csak a recept tényét rögzítik, hanem részletes adatait is, mint például a felíró orvos nevét, a betegséget, melyre a gyógyszert kaptuk, természetesen annak adagolásával és érvényességével együtt.

Kapcsolódó
Minden, amit az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térről (EESZT) tudni érdemes

Hála a digitalizációnak egy sor hivatalos ügyet tudunk már online is intézni. Azonban ezek ismertsége még mindig nem olyan széleskörű, mint az elvárható lenne. Pedig, ha az ember egyszer rákap az ízére, akkor jön csak rá, mennyire kényelmes! Nézzük, hogyan működik az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT)?

Az ígéretek szerint pedig a fejlesztés innentől folyamatos lesz. A jövőben a egészségügyi vizsgálatainkat tartalmazó leletek, sőt akár a beutalók is elérhetők lesznek a myEESZT alkalmazásban. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek