1 évnél régebbi cikk

Életveszélyessé vált a Lövölde utcai kerítés, ezért kellett lebontani
Fehérvár Médiacentrum fotója
Bácskai Gergely
Életveszélyessé vált a Lövölde utcai kerítés, ezért kellett lebontani

Rusztikus külsőt kap majd a Lövölde utcai kerítés, és gyorsan növő sövénnyel ismét zöldebbé válik a társasházak felé a terület.

A járókelők és a Lövölde utca 26-28. számú társasházban élők védelme érdekében vált szükségessé a házak előtti kerítés bontása - tájékoztatott közleményben az Önkormányzati Kommunikációs Központ. A több mint 100 éves, közterületen álló építmény állaga nagyon megromlott az elmúlt időszakban, a Kormányhivatal pedig felszólította Székesfehérvár Önkormányzatát, hogy szüntesse meg a veszélyes állapotot.

A körzet képviselője és a városgondnok közös fórumot tartottak, amelyen az érintett házban élők közel 80 százaléka részt is vett. Itt a szakemberek felvázolták – a biztonságos gyalogos közlekedést és az esztétikát szem előtt tartva – a lehetőségeket. Ezeket egyeztetve a lakossági igényekkel, megállapodtak egy mindenki által elfogadott kivitelezésben – ismertette az előzményeket Molnár Tamás.

A képviselő hozzátette, hogy a megkezdődött beruházás során lábazatig bontották le a kerítést, amely rusztikus külsőt kap, majd a társasházak udvara felől egy gyorsan növő babérmeggy sövénysort telepítenek.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek