11 hónapnál régebbi cikk

Látványos szakaszába lépett a Szent György Kórház új tömbjének építése
Fehérvár Médiacentrum fotója
Fejér Vármegyei Szent György Kórház
Látványos szakaszába lépett a Szent György Kórház új tömbjének építése

A 6000 négyzetméteres épület kialakítása már a földfelszínen zajlik. A háromszintes épületben 112 betegágyat helyeznek majd el.

Már a földfelszínen zajlanak a Szent György Kórház új tömbjének építési munkálatai, írja az egészségügyi intézmény honlapja. Az új, 6000 négyzetméteres tömb alapkövét még tavaly márciusban tették le, az év végén azonban betonminőségi problémák merültek fel, mivel a töréstesztek eredménye elmaradt a szakmai szabványoktól.

Kapcsolódó
Az ünnepélyes alapkőletétellel megkezdődött a fehérvári kórház új belgyógyászati tömbjének építése

Letették a fehérvári kórház új belgyógyászati tömbjének alapkövét. A három szintes épület, amelyben helyet kap a pulmonológia, az onkológia és az infektológia, várhatóan 2023 október végére épül fel.

Az eredeti tervek szerint 2023 év végén fejeződött volna be a beruházás, azonban a csúszás miatt ez az időpont 2024 második negyedévére módosult. Idén február végéig kizárólag visszabontási munkálatok zajlottak, márciusban folytatódott tovább a terv szerinti kivitelezési munka.

Az új tömb műszaki készültsége jelenleg 17 százalék, az alapozási munkák befejezésével pedig elindulhatott a szerkezetépítés. A 112 ággyal felszerelt új épület földszintjén kap majd helyet az infektológiai osztály, az elsőn lesz a pulmonológia, eggyel feljebb pedig az onkológia. 

A honlap cikkéből kiderül, hogy a projekt az Építési és Közlekedési Minisztérium, valamint a kórház megvalósításában zajlik. A tömb építését és az összekötő folyosó felújítását a minisztérium, mint megrendelő valósítja meg. Erre 2021. évben 11,4 milliárd forintot, a 2022. évben további 3,6 milliárd forintot biztosított a Kormány tekintettel egyebek mellett a jelentős inflációs hatásokra is.

Az ezzel párhuzamosan zajló eszközbeszerzéseket a kórház valósítja meg, ahogy az új tömb működéséhez szükséges orvostechnikai eszközök, a szükséges mobilbútorok és informatikai eszközök beszerzését is. Ugyancsak a kórház feladata a hotel-diagnosztika-szakrendelő épületegyüttes légtechnikai fejlesztése, melynek tervezésre és kivitelezésre irányuló közbeszerzése jelenleg is zajlik. Az eszközbeszerzésekre és légtechnikai fejlesztésre rendelkezésre álló fedezet 1,6 milliárd forint.

A beruházás keretében megújul a 900 négyzetméter területű összekötő folyosó is. A munkálatokat még ebben az évben elkezdik.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek