1 évnél régebbi cikk

Rövid időn belül kétszer is betörtek ugyanabba a fehérvári üzletbe, a rendőrök elfogták őket
Fehérvár Médiacentrum fotója
police.hu.
Rövid időn belül kétszer is betörtek ugyanabba a fehérvári üzletbe, a rendőrök elfogták őket

A székesfehérvári rendőrök rövid időn belül kézre kerítették azt a két férfit, akik a megalapozott gyanú szerint 2022. év végén két alkalommal azonos székesfehérvári üzletből loptak mobiltelefonokat.

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság 2022 novemberében nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen, aki a feljelentés alapján  Székesfehérváron, a Holland fasoron található műszaki áruház kirakatüvegét betörte, és több mint nyolcmillió forint összértékű mobiltelefon-készülékeket tulajdonított el.

Alig telt el egy hónap, a sértett újabb bejelentést tett a rendőrségre arról, hogy az üzletben újabb betörés történt, melynek során az ismeretlen elkövető nagy értékű mobiltelefonokat lopott el, több mint 12 millió forint értékben - írja a police.hu.

A rendőrök mindkét bűncselekmény helyszínén szemlét tartottak, nyomokat rögzítettek, és beszerezték a biztonsági kamerák által dokumentált képsorokat is. A felvételek elemzése és értékelése, továbbá a széleskörű adatgyűjtés és tanúkutatás eredményeként a nyomozók megállapították, hogy a két bűncselekményt nagy valószínűséggel ugyanazok a személyek követhették el.

Az elkövetők kézre kerítése érdekében végzett kitartó nyomozói munka a szakértők bevonásával párhuzamosan tovább folytatódott. Mindeközben a nyomozók látókörébe került egy személygépkocsi is, amelyet az elkövetéskor a tolvajok használhattak. 

Az ügyben eljárók által beszerzett bizonyítékok alapján azonosításra került egy páros, melynek tagjai elfogására a Székesfehérvári Rendőrkapitányság nyomozói  a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság Mélységi, Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály munkatársainak bevonásával összehangolt akciót szerveztek.

G. Györgyöt még 2023 áprilisában Budapesten, míg társát, V. Istvánt 2023. május 15-én Szigetszentmiklóson fogták el. A beszerzett adatok szerint V. István a bűncselekmények elkövetésének előkészületét végezte, majd a helyszínre vitte G. Györgyöt, akit a bűncselekmény elkövetésére rábírt, majd elszállított onnan.

A két férfit - őrizetbe vételük mellett - jelentős értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki a nyomozók, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, amit a Székesfehérvári Járásbíróság elrendelt.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek