9 hónapnál régebbi cikk

Változás mától: csaknem Szárazrét fele zsákutca lesz
Fehérvár Médiacentrum fotója
Zsiday Ádám
Változás mától: csaknem Szárazrét fele zsákutca lesz

Megváltozik a forgalmi rend Szárazrét több utcájában is. A balesetveszély csökkentése miatt zsákutcákká alakítják a Bodrogi, a Sió, a Gaja és a Kertész utcákat.

Augusztus 1-jétől a biztonságos közlekedés érdekében megváltozik a forgalmi rend Szárazrét több utcájában is. A lakó-pihenő övezetben a tanítási időszakban reggel megnövekedett átmenő forgalom balesetveszélyes hatásait csökkentik azzal, hogy zsákutcákká alakítják a Bodrogi, a Sió, a Gaja és a Kertész utcákat.

Szigli István, a városrész önkormányzati képviselője szerint az autósok kényszerítették ki az intézkedést. "Nem lett volna szükségszerű, ha a KRESZ szabályait hosszú ideje betartották volna, de nem tartották be.

Reggelente és délutáni órákban több száz autó haladt át a behajtani tilos tábláknál, ezért vált szükségessé, a stabil forgalom, a bent lakók, az iskola érdekében, hogy egy fizikai zárásnak megfelelő módszert alkalmazzunk."

Fizikai lezárásokkal, azaz esztétikus virágládák kihelyezésével alakítják ki a zsákutcákat a lakó-pihenő övezetekben, ahol a zárások a gépjárműveknek nem, ám a gyalogos és a kerékpáros közlekedés számára átjárhatók lesznek.

"A Bodrogi utcát érinti teljesen, a Sió utcát a régi Csóri utat, a Gaja utcát és a a Kertész utcát. Ez gyakorlatban majdnem Szárazrét fele, több száz családot érint" - mondja Szigli István. Hozzátéve, a békesség és a biztonság kedvéért zártak le utcákat, alakítottak ki zsákutcákat, ugyanis "tudomásul kéne venni, hogy a KRESZ-t azért találták ki, hogy be is tartsák."

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek