8 hónapnál régebbi cikk

ARAK-os versenyzővel a mezőnyben rajtol az Atlétikai Világbajnokság
Fehérvár Médiacentrum fotója
Arak Atlétika
ARAK-os versenyzővel a mezőnyben rajtol az Atlétikai Világbajnokság

Augusztus 19-én, szombaton kezdetét veszi Budapesten a világ harmadik legnagyobb sporteseménye, az Atlétikai Világbajnokság. A világversenyen résztvevő 2187 atléta között pedig ott van a sprinter Szabó Dániel is, aki a székesfehérvári ARAK színeit képviselve lép a futókörbe.

A kilencnapos világversenyen összesen 2023 nemzet 2187 atlétája áll rajthoz a versenyszámokban. Magyarországot 63 versenyző képviseli az Atlétikai Világbajnokságon, köztük van a székesfehérvári ARAK színeiben induló Szabó Dániel is, aki a magyar 4x100 méteres váltó harmadik tagjaként augusztus 25-én, pénteken 19.30 órakor kezdődő előfutamban méretteti meg magát.

Szabó korábban is eredményesen szerepelt a váltócsapatban, idén júniusban az atléták divízió 2-es csoportjában például Európa-bajnoki címet értek el. A VB-n erős mezőny állt össze: esélyesként ott lesz az Egyesült Államok és Jamaica váltója is, de okozhat meglepetést a Trinidad és Tobago-i, illetve a németországi csapat is. Az ARAK sajtóközleménye szerint Szabó még két váltóedzéssel hangol az utolsó napokban Varga Tamás edző vezetésével.

Az Atlétikai Világbajnokság valamennyi napjára korlátozott számban, de elérhetőek még a belépők. Szabó Dániel augusztus 25-én versenyez, ugyanezen a napon délelőtt gerelyhajításra, távolugrásra és súlylökésre is sor kerül, az esti programban pedig a 200 méteres futások döntői is szerepelnek. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek