10 hónapnál régebbi cikk

Harmadfokúra emelték és hétfő éjjelig meghosszabbították a hőségriasztást
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pápai Barna
Harmadfokúra emelték és hétfő éjjelig meghosszabbították a hőségriasztást

Székesfehérváron is megtette a szükséges intézkedéseket az önkormányzat: összegyűjtve elérhető az ivókutak listája, vízvételre alkalmassá tették a közterületi tűzcsapokat, és klimatizált helyiségek is várják a fehérváriakat a hőségben.

Az Országos Tisztifőorvos a korábban elrendelt hőségriasztást 2023. augusztus 25-én, pénteken 00.00 órától kezdődően harmadfokúra emelte és 2023. augusztus 28-án, hétfőn 24.00 óráig meghosszabbította.

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere közleményben kért mindenkit, hogy figyeljünk egymásra, kiemelten a környezetünkben élő idős emberekre, valamint vigyázzunk a háziállatainkra is. A kiadott közleményben kérik a lakosságot, különösen a betegeket, a 0-14 éves korú gyermekeket és az idősebb korosztályt, hogy kerüljék a szabadban tartózkodást és dolgozást, illetve tartózkodjanak minél többet árnyékban vagy hűvös/klimatizált helyiségben a további információig.

A hőhullám hatásainak csökkentése érdekében az alábbi intézkedéseket hozta az önkormányzat: egészségvédelmi ajánlások közzététele, villamos áramszolgáltatás és ivóvízellátás zavartalanságának biztosítása, közkutak működésének biztosítása Székesfehérvár területén. Reggel hét órától az esti órákig a tűzcsapokra ivásra alkalmas szerkezetek felszerelése:

- Béke tér, Vasútállomás (autóbusz kijáratnál)
- Prohászka O. utca - Kaszap I. utca sarok
- Petőfi S. utca - Kossuth L. utca sarok
- Várkörút - Watthay utca sarok (Brunszvik óvodánál)
- Piac tér - Liszt F. utca sarok

A bárki által igénybe vehető klimatizált, illetőleg hűvös helyiségek:

- Alba Plaza (minden nap nyitvatartási időben, hétfő-kedd-szerda-csütörtök: 7.00-21.00, péntek-szombat 7.00-23.00, vasárnap 7.00-21.00) 
- Autóbusz-pályaudvar váróterem,
- Fehér Palota (minden nap nyitvatartási időben, 6.00-22.00).

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek