7 hónapnál régebbi cikk

Székesfehérvári vállalkozók önkéntes munkával újították fel a Frim Jakab Otthon vizesblokkját
Székesfehérvári vállalkozók önkéntes munkával újították fel a Frim Jakab Otthon vizesblokkját

Átadta az  Adni Jó Kupa Baráti Kör Alapítvány a felújított vizesblokkot a fogyatékkal élők számára.

Az Adni Jó Kupa Baráti Kör Alapítvány csapata azon túl, hogy jótékonysági foci kupákat rendez rendszeresen, sport klubok által felajánlott mezeket bocsát licitre, adományokat gyűjt, és az ebből befolyt pénzt rászoruló családoknak, vagy intézményeknek ajánl fel.

Ezúttal a Frim Jakab Képességfejlesztő Szakosított Otthonra esett a választás, Horváth Péter az alapítvány kurátorának közreműködésével, aki olyan vállalkozókat talált, mint például Kollár Gábor burkoló, Frank Tamás festő és Kálóczi László vízvezeték szerelő, akik saját idejüket és energiájukat nem sajnálva, önkéntes alapon újították fel a fürdőszobát és a WC-t. 

Az alapítvány csapata ezen felül szeretett volna kényelmi szempontokból is javítani az ott dolgozók és ott élők körülményein, ezért laptopokat, kávéfőzőket és élelmiszereket szereztek be. Az intézmény vezetője Rábai Ildikó elmondta, ezt az adományok nélkül önerőből nem tudták volna létrehozni a covid-járvány okozta gazdasági nehézségek miatt és nagyon hálás az önfeláldozó munkáért.

Az Adni Jó Kupa Baráti Kör Alapítvány tagja, Segesdi Péter elmondta, hogy pihenésre ezután sem lesz sok idejük, hiszen már nagyban folynak a munkálatok a téli torna, illetve a karácsonyi adománygyűjtés szervezésében. Aki szeretne hasonló kezdeményezésekben részt venni,  az Adni Jó Kupa Baráti Kör most önkéntest keres hivatalos levelek írására, illetve lehetséges támogatók felkeresése.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek