7 hónapnál régebbi cikk

Aki keresett, találhatott – 500 ajánlatot kínáltak a vállalatok a II. Alba Regia Állásbörzén
Fehérvár Médiacentrum fotója
Alba Regia Állásbörze
Aki keresett, találhatott – 500 ajánlatot kínáltak a vállalatok a II. Alba Regia Állásbörzén

Álláskeresőkkel és környékbeli munkáltatókkal telt meg a Sóstói Stadion, pénteken. Második alkalommal szerveztek állásbörzét a csarnokban. Több, mint 500 ajánlat közül válogathattak a kilátogatók a programon, ahol lehetőség nyílt személyes konzultációra is.  

Több, mint félezer ajánlattal várták az álláskeresőket, akik személyes találkozók keretében informálódhattak a lehetőségekről.

„Egy álláskereső portálon az első benyomás egy álláskeresőről az önéletrajz, ez bizony csalóka lehet! Itt viszont a cégek HR-s képviselői beszélgetnek velük, meg tudják jobban ismerni a jelentkezőt. Ez fordítva is igaz, hiszen egy álláskereső, ha lát egy meghirdetett pozíciót az újságban, vagy az interneten, az csak egy rövid leírás. Itt viszont kötetlen formában tud beszélgetni, informálódni akár a beosztásról, akár a konkrét feladatról, akár a kereseti lehetőségekről” - ismertette az Alba Regia Állásbörze előnyeit Battyányi Csaba főszervező. 

Az álláskeresők - akik közt a fiatalabb korosztály volt többségben - szintén a személyes találkozások lehetőségét emelték ki előnyként a börzével kapcsolatban. Fizikai és szellemi munkakörökbe is kínáltak lehetőségeket a kitelepült munkaadók. A legtöbb kérdés a standokon a bérezésre és a munkaidő beosztásra irányult, munkavállalói oldalról.

Nagyon fontos az elvégzett munkáért járó kereset, hiszen pénzből él az ember. Családos emberként, pedig még inkább fontos szempont ez, és persze a szabadidő is! Tulajdonképpen az a jó, ha ezek jó arányban vannak!” - mondta el Szeiler Attila, aki álláskeresőként érkezett a börzére.  

A kitelepült cégek közt a gyártó szektor képviselői voltak többségben, de a kereskedelmi és oktató cégek is úgy megjelentek, mint a nagy állami tulajdonban lévő foglalkoztatók a börzén.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek