7 hónapnál régebbi cikk

Az áthajtásos ugrókötelezés Guinness-rekordját próbálták megdönteni Fehérváron
Fehérvár Médiacentrum fotója
Bácskai Gergely
Az áthajtásos ugrókötelezés Guinness-rekordját próbálták megdönteni Fehérváron

Több mint 300 diák segítségével készült megdönteni az áthajtásos ugrókötelezés világrekordját Bánhegyi Adrienn többszörös Európa- és világbajnok kötélugró az István Király Általános Iskolában. A gyerekek több napos felkészülésen vettek részt a világra szóló teljesítmény elérése érdekében.

Ütemesen, az előzetesen tanult instrukciókat betartva igyekeztek ugrándozni a gyerekek az István Király Általános Iskola melletti KRESZ-pályán. A diákok Bánhegyi Adrienn többszörös Európa- és világbajnok kötélugró segítségével azon voltak, hogy megdöntsék az áthajtásos ugrókötelezés világrekordját.

"Ezt egy pár hetes felkészülés előzte meg itt a suliban, azon kívül pedig azért én szoktam edzeni otthon is. Minden gyerkőcnek egyet kell ugrani velem együtt, van egy üres ugrás és utána jön a következő gyerek és ezt kell végrehajtani 250 ugráson keresztül, úgyhogy reméljük, hogy ez hibátlanul sikerül, mert csak akkor számít majd rekordnak" – mondta el Bánhegyi Adrienn.

Mind a diákok, mind pedig a tanárok lelkesen és izgatottan álltak a feladathoz, hiszen nem minden nap van lehetőség arra, hogy megdöntsenek egy Guinness Rekordot, ehhez mérten pedig komoly felkészülés előzte meg az eseményt.

"Különböző produkciókat néztünk meg az Adrienntől és ott tartottunk, hogy utána már ugrókötéllel jöttek a gyerekek az iskolába. Két napja volt az első főpróba és utána már óráról-órára lelkesebbek lettek még azok is, akik eleinte nehezebben ugróköteleztek, úgyhogy nagyon-nagyon motiváltak vagyunk" – hangsúlyozta Rácz Katalin, testnevelő tanár.

A motivációval egyáltalán nem volt gond, hiszen a gyerekek ütemesen ugráltak és várták, hogy egymás után sorra kerüljenek, az előzetes instrukció pedig annyi volt, hogy magasra kell ugrani, nem szabad kiesni a ritmusból, a kezeket lent kell tartani a test mellett, a lábakat pedig össze kell zárni, és van még valami, ami nagyon fontos.

A fennálló világrekordot jelenleg 250 áthajtásos ugrás jelenti, tehát az új Guinness Rekord eléréséhez az ellenőrző szervezet által hitelesített legalább 251, megfelelően végrehajtott gyakorlatra lett volna szükség Bánhegyi Adrienn és a gyerekek részéről. Bár a rekordot most nem sikerült megdönteni, de így is egymás utáni százhuszonhárom sikeres ugrást hajtottak végre a résztvevők.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek