6 hónapnál régebbi cikk

Szombaton rendezik a mellrák elleni sétát a Belvárosban
Fehérvár Médiacentrum fotójaSzombaton rendezik a mellrák elleni sétát a Belvárosban

A kezdeményezés célja változatlan: felhívni a figyelmet a szűrővizsgálatokon való részvételre, ami akár életmentő is lehet.

Magyarországon évente mintegy 5 000 új mellrákos beteget diagnosztizálnak, közülük mintegy 2 000-en halnak meg a betegségben, ami egyébként korai stádiumban kiszűrhető és gyógyítható. A mellrák elleni fehérvári séta évről évre arra hívja fel a hölgyek figyelmét, hogy egészségük védelme érdekében rendszeresen vizsgáltassák meg magukat, és a köztes időszakokban végezzenek önvizsgálatot is. Ezzel már korai stádiumban felfedezhető és jó eséllyel gyógyítható a mellrák.

Szombaton az Országalma körül 9 órakor kezdődik a gyülekező, melynek során a résztvevők megkapják a sétát jelképező, rózsaszín lufikat és szalagokat. Fontos, hogy a léggömbök környezetbarát, lebomló anyagból készülnek, így nem károsak a környezetre.

A Püspöki Palota sarkánál található külön sátorban, szintén már 9 órától egészen a séta végéig mammográfiás vizsgálatra kérhetnek időpontot azok a hölgyek, akik magukkal hozzák a szűrésre szóló meghívót, de bárki kérhet tanácsot, információt.

A megnyitó 10 órakor kezdődik, majd a beszédeket követően indul a séta az Országalmától. A menet a Fő utcán, majd a Mátyás király körúton halad és a Liszt Ferenc utca felől érkezik vissza a Városház térre.

Szeretettel hívnak és várnak minden érdeklődőt, különösen a gyógyultakat, illetve az elhunyt betegek hozzátartozóit, akik saját esetükkel tudnak példát mutatni másoknak.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek