6 hónapnál régebbi cikk

Már pénteken 1956-ra emlékeztek Fehérváron
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Már pénteken 1956-ra emlékeztek Fehérváron

Néma koszorúzásokkal emlékeztek városzerte az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseire, pénteken. Virágot helyezetek el az ’56-osok terén, a Széchenyi Technikum udvarán, a Zichy liget mellett található Keszei emléktáblánál és a Hotel Magyar Király falán található ’56-os emléktáblánál is..

Az Ötvenhatosok terén kezdődött a megemlékezések sora délelőtt kilenc órakor. A közelgő a nemzeti ünnep alkalmából, az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseire emlékezve koszorút helyezett el Molnár Tamás önkormányzati képviselő és Pálffy Károly, a Fejér Vármegyei Közgyűlés alelnöke.

Később Deák Lajosné önkormányzati képviselő, Pálffy Károly a vármegyei közgyűlés alelnöke és a Széchenyi Technikum képviselői helyezték el az emlékezés virágait a Széchenyi István Műszaki Technikum udvarán. Keszei István emléktáblájánál Kovács Zsoltné önkormányzati képviselő és Pálffy Károly alelnök emlékezett meg az ötvenhatos hősökről míg a Magyar Király hotel melletti '56-os emléktáblánál Róth Péter alpolgármester, Pálffy Károly alelnök és a Ciszterci Szent István Gimnázium képviselői rótták le tiszteletüket a forradalom és szabadságharc hősei előtt.

A városi megemlékezések október 23-án folytatódnak

Hétfőn fél tízkor néma koszorúelhelyezésre kerül sor a Szent István Bazilika ’56-os emlékkeresztjénél, majd délelőtt 10 órától A "Mi, józsefesek" című darab az 1956-os fehérvári és országos eseményeket eleveníti fel sajátságos, lokálpatrióta nézőpontból a Városház téren. A nemzeti ünnep utóestéjén, október 24-én este hét órától az Alba Regia Szimfonikus Zenekar nagyzenekari hangversenyére kerül sor.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek