5 hónapnál régebbi cikk

Mesteravató díszünnepség – mesterleveleket, díszokleveleket és díjakat adtak át
Fehérvár Médiacentrum fotója
Madarász Dominik
Mesteravató díszünnepség – mesterleveleket, díszokleveleket és díjakat adtak át

Mesteravató díszünnepséget tartott a Fejér Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara a Mercure Székesfehérvár Magyar Királyban. A rendezvényen három szakma képviselői vehettek át mesterlevelet és sor került a kamara által alapított díjak és díszoklevelek átadására.

A mesterek esküjével kezdődött a Mesteravatás, amely során három szakma huszonhét képviselője vehette át mesterlevelét autószerelő, ács és karosszérialakatosként. A díszünnepséget a Mercure Székesfehérvár Magyar Királyban aulájában rendezték, ahol a Fejér Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara által alapított díjakat és díszokleveleket is átadták, valamint a EuroSkills 2023 Szakmák Európa-bajnokságának résztvevőit is köszöntötték. Nagy Dániel épületasztalos tizenkét vetélytársa között bizonyult a legjobbnak, ezzel pedig aranyérmet szerzett a rangos megmérettetésen.

"Úgy kell elképzelni ezt az egészet igazából, hogy én, mint épületasztalos, egy ajtó-ablak szerkezetet kell készítenem, mindenféle ívekkel, ez által nehézségekkel megtűzdelve és ez a fő produktum, amit mi csinálunk, ezt kell a lehető legjobban elkészítenünk" - árulta el Nagy Dániel.

A rendezvényen átadták az Iparos mester vállalkozói díjat, melyet Tanárki György villanyszerelő mester és Nagy Lajos asztalos mester érdemelt ki. A Kiváló Szakember Díj Radóczy László Tibor autószerelő mesterhez vándorolt, míg az arany-, ezüst- és bronzkoszorús mester címet, amely harminc, húsz és tíz év szakmában eltöltött időintervallumot jelent, sorrendben Csuta Zoltánne fodrászmester, Tárnokiné Horváth Edina kozmetikus mester és Andrássy Dávid fodrászmester kapta.

"Már nem csak a kozmetika alapját csinálom, az alapokat csinálom, hanem az oktatáson kívül már saját márkás termékekkel rendelkezem, úgyhogy még ez is benne van. Én nagyon szeretném azt a tudást, amit a közel harminc év alatt összegyűjtöttem átadni tovább a fejlődő fiataloknak. Ez egy nagyon szép szakma, nagyon nehéz, nagyon sokat kell tanulni, ez egy folyamatosan megújuló, folyamatosan változó szakma, de lehet benne eredményeket elérni, mint ahogy az én példám is mutatja" – hangsúlyozta Tárnokiné Horváth Edina.

Az ünnepségen elhangzott, hogy az újdonsült mestereknek és díjazottaknak kiemelt szerepük lesz a gyakorlati képzés irányításában, valamint a már meglévő tudás továbbfejlesztésében és továbbadásában a jövő generációjának.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek